Go Back
Boghvedepandekager

Boghvedepandekager

Ret: Brunch, Dessert, festmad, Forret, Frokost, Hovedret, Pandekager
Keyword: Glutenfri, Sukkerfri
Glutenfri. Der bliver 12 -14 store pandekager.
En boghvedepandekage er en lidt grov madpandekage til det salte køkken, men kan sagtens bruges til dessert - tilføj da evt lidt sødme til pandekagedejen.

Ingredienser

  • 250 g boghvedemel
  • 85 g fuldkornsrismel
  • ½ tsk salt
  • 5 dl plantemælk (frit valg)
  • ca 2,5 dl vand
  • 25 g kokosolie (smeltet - eller anden olie.)
  • + Olie til bagning

Sådan gør du

  • Boghvedepandekager
  • Sigt begge slags mel og salt ned i en stor skål, og lav et hul i midten.
    Boghvedepandekager
  • Kom 3/4 af mælken i. Pisk til det er godt sammenblandet. Pisk derefter resten af mælken i lidt af gangen. (Jeg valgte en for lille skål og måtte op i en større skål, da der skulle vand i).
    Boghvedepandekager
  • Dæk skålen med en tallerken, og lad den hvile i 45 min.
  • Når dejen har hvilet: Pisk ca 1,5 dl vand i pandekagedejen, efterfulgt af gradvist mere vand til dejens konsistens er som madlavningsfløde. (jeg bruger som regel de 2½dl, som opskriften anviser)
  • Tilsæt herefter det smeltede kokosolie og pisk godt.
    Boghvedepandekager
  • Varm panden godt op og skru ned til middelvarme. alt efter hvor slip-let din pandekagepande er, kan du bage pandekagerne i f.eks. lidt kokosolie.
    Boghvedepandekager
  • Anvend f.eks pandekagerne til etiopisk pandekage-ret
    Etiopisk pandekage-ret
  • Her er en ide til en dessertpandekage: Når pandekagen just er vendt, kan du komme chokolade og banan på den bagte side, og lade det varme med, mens pandekagen bager færdig.
    Boghvedepandekager
  • Server evt med lidt frugt og is :)
    Boghvedepandekager

Noter

Kom evt mindre væske i pandekagedejen og bag små blinis :)
Pandekagerne kan bruges til mange formål. F.eks Etiopisk pandekage-ret. Eller med fyld af Svampebolognese, eller Indisk curry, eller med is, bananer og chokoladesovs.
Pandekagerne kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!