Glutenfri. Der bliver 12 -14 store pandekager. En boghvedepandekage er en lidt grov madpandekage til det salte køkken, men kan sagtens bruges til dessert - tilføj da evt lidt sødme til pandekagedejen.
Ingredienser
250gboghvedemel
85gfuldkornsrismel
½tsksalt
5dl plantemælk(frit valg)
ca 2,5dlvand
25gkokosolie(smeltet - eller anden olie.)
+ Olie til bagning
Sådan gør du
Sigt begge slags mel og salt ned i en stor skål, og lav et hul i midten.
Kom 3/4 af mælken i. Pisk til det er godt sammenblandet. Pisk derefter resten af mælken i lidt af gangen. (Jeg valgte en for lille skål og måtte op i en større skål, da der skulle vand i).
Dæk skålen med en tallerken, og lad den hvile i 45 min.
Når dejen har hvilet: Pisk ca 1,5 dl vand i pandekagedejen, efterfulgt af gradvist mere vand til dejens konsistens er som madlavningsfløde. (jeg bruger som regel de 2½dl, som opskriften anviser)
Tilsæt herefter det smeltede kokosolie og pisk godt.
Varm panden godt op og skru ned til middelvarme. alt efter hvor slip-let din pandekagepande er, kan du bage pandekagerne i f.eks. lidt kokosolie.
Anvend f.eks pandekagerne til etiopisk pandekage-ret
Her er en ide til en dessertpandekage: Når pandekagen just er vendt, kan du komme chokolade og banan på den bagte side, og lade det varme med, mens pandekagen bager færdig.
Server evt med lidt frugt og is :)
Noter
Kom evt mindre væske i pandekagedejen og bag små blinis :)Pandekagerne kan bruges til mange formål. F.eks Etiopisk pandekage-ret. Eller med fyld af Svampebolognese, eller Indisk curry, eller med is, bananer og chokoladesovs.Pandekagerne kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!