Go Back
Spread med mungbønner og ærter

Spread med mungbønner og ærter

Ret: Pålæg
Keyword: Glutenfri
Der bliver 3-4 glas spread af portionen, som kan fryses.

Ingredienser

  • 125 g mungbønner
  • 3-400 g optøede ærter
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 spsk tahin
  • 1 lille tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk karry
  • 4 spsk frisk citronsaft/citrusuniversal
  • 2 fed presset hvidløg
  • friskkværnet peber
  • evt lidt vand (til justering af konsistensen.)

Sådan gør du

  • Skyl og kog mungbønnerne i vand i 20 min. (Mungbønner behøver ikke at ligge i blød først).
  • Blend alle ingredienser til en blød og ensartet spread.
    Spread med mungbønner og ærter
  • Smag til med evt mere citronsaft og salt.
    Spread med mungbønner og ærter
  • Opbevares i rene glas med låg i køleskabet i op til en uge.
  • Her ses en håndmad med mungbønne-ærtespread fornemt pyntet med en rodfrugtrede og marinerede bønner.
    Spreaden kan sagtens spises i en "fladere" hverdagsversion :)
    Håndmad med ærtespread, resterodfrugtrede, marinerede bønner og basilikum

Noter

Fungerer super fint som et pålæg til foodprepping, hvor du laver forskellige pålæg og forbereder ugens madpakker. Portionen er stor nok til også at få pålæg i fryseren.
Du kan læse flere indlæg om foodprepping HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!