Go Back
Nutella med butterbeans

Nutella med butterbeans

Ret: Marmelade, Morgenmad, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Glutenfri. Blød og cremet nutella på den sunde måde.

Ingredienser

  • 1 ds. butterbeans (drænet) (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 2 spsk ahornssirup
  • 1 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 g rosiner (evt flere og mindre sirup)
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk vand (= rosinvand.)
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Sæt rosinerne i blød i vand et par timer eller natten over.
  • Rosinerne presses løseligt fri for vand, og de to spsk vand, som skal bruges, kan med fordel være rosinvand.
  • Kom alle ingredienser i en foodprocesser/minihakker og blend til en lækker og cremet konsistens. Juster konsistensen med mere rosinvand.
  • Juster smagen og tilføj evt mere kakao, salt eller sirup.
  • Kommes på glas og opbevares i køleskabet. Pynt evt med ristede nøddeflager, kakaonibs eller andet.

Noter

Jeg blev selv overrasket over, hvor cremet og nutella-agtigt dette smørepålæg er. Forkælelse på den sunde måde :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!