Go Back
+ servings
Kikærte-daddel-appelsin-iskugler

Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Antal: 5
Lækre iskugler med sunde ingredienser og god samvittighed. Der bliver ca 20 stk

Ingredienser

  • 1 økologisk appelsin (skal og saft)
  • 150 g tørrede/bløde dadler (udstenede)
  • 1 ds. /brik kogte kikærter (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 2 spsk peanutbutter
  • lidt salt
  • evt. lidt havregryn
  • 175 g mørk chokolade (min. 70%)

Sådan gør du

  • Sæt dadlerne i blød i skal og saft fra appelsinen, gerne natten over.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Blend dem til "skum" med saften. Tilsæt kikærter, peanutbutter og salt og blend til en fast masse. Hvis massen bliver for lind, kan der tilføjes en lille håndfuld havregryn, som blendes ind i massen. Sæt evt massen på køl ½ times tid, så den bliver mere fast.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Ifølge den oprindelige opskrift, kan man trille kugler på størrelse med en valnød med hænderne evt ved at komme lidt vand på fingrene. Min is-dej blev for klistret, så Jeg har sat kuglerne af med en ske. De bliver ikke helt runde, og det er ok for mig ;)
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Sæt kuglerne på frost, mens chokoladen smeltes, eller lav dem dagen før, så de bliver godt frosne, inden de skal overtrækkes med chokolade.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i en mikroovn. Overtræk kuglerne, og sæt dem tilbage i fryseren, til de skal spises. Optø dem evt. 10-15 minutter før servering.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Noter

Iskuglerne kan spises med det samme, de er overtrukket med chokolade.   De kan også opbevares i fryseren og optøes lidt før servering.  Kuglerne kan spises helt optøede. Selv foretrækker jeg dem mellem-frosne ;)  For ekstra pynt kan der drysses appelsinskal over kuglerne, mens chokoladen er blød, hvilket jeg har gjort for at få et godt billede til indlægget.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!