Go Back
+ servings
Indiske dosa

Indiske dosa a la blinis

Ret: Forret, Pandekager
Antal: 4
Glutenfri. Ca 20 blinis, kan også bages i større pandekager.

Ingredienser

  • 1 dl røde linser
  • 1 dl brune ris (eller hvide)
  • evt. 1 tsk bukkehornsfrø
  • vand
  • lidt salt

Sådan gør du

Dag 1

  • Skyl ris, linser og bukkehornsfrø og sæt dem i blød i vand ved stuetemperatur
    Indiske dosa

Dag 2

  • Hæld vandet fra ris og linser – men gem det. Blend ris, linser og sammen med lidt af vandet fra iblødsætningen, til det har en ensartet konsistens som en tyk pandekagedej. Smag til med lidt salt. Hvis det er din plan at lave større og mere tynde dosa, så tilsæt mere af udblødningsvandet, og gør dejen tyndere.



    Indiske dosa
  • Sæt dejen ved stuetemperatur i et glas eller en plastikbeholder med låg på. Sørg for, at der er rigelig plads i beholderen, så dejen har plads til at hæve.
    Indiske dosa
  • Lad dejen stå og fermentere i ca. 1 døgn, til den bobler let og smager syrligt. Stil den i køleskabet herefter, indtil du skal bruge den.

Dag 3

  • Smelt lidt kokosolie på en varm pande – en slip-let pande er klart nemmest at have med at gøre her.

    Indiske dosa
  • Hvis din dosadej skiller, som du kan se, min gør. Så rør blot rundt i dejen, til den er ensartet.
  • Jeg fik plads til 4 små pandekager på en pandekagepande. Med en lille sovseske øste jeg dej op, og de formede sig selv næsten runde, da dejen blev hældt på panden. Vend pandekagen efter et par minutter, når den har fået en gylden skorpe. Steg pandekagen gylden på den anden side, og fortsæt med resten af dejen.

    Indiske dosa
  • Bag små dosa, og server dem som bllinis med noget lækkert fyld.
    Blinis
  • Eller bag pandekager, og server dem med dhal eller curry.
    Dosa med dhal og falafler

Noter

Opskriften på dosa er fundet hos Meyer HER       Få ideer til lækkert fyld til minidosaerne HER    
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!