Go Back
+ servings
blomkålspizza

Blomkålspizza med spinat og champignon

Ret: Pizza
Antal: 4 personer
Pizzabunden af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.

Ingredienser

Pizzabund

  • 1 mindre blomkål (Hakket fint i hurtighakker / foodprocessor)
  • 80 g mandler (finthakkede)
  • 1 spsk oregano (Tørret)
  • 2 spsk loppefrøskaller (eks HUSK)
  • 150 g hørfrøslim (eller 3 chiaæg (se note))
  • Havsalt og friskkværnet peber

Spinatstuvning

  • 2 spsk jomfru olivenolie/ jomfru kokosolie
  • 1 stk rødløg (Finthakket)
  • ½ rød chili (Finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 400 g spinat (evt. frossen, mere hvis det er friskt)
  • 1 dl sojafløde (eller anden plantefløde)
  • salt, peber, muskat
  • 1 tsk birkesød / rørsukker (Kan undlades)

Champignons

  • 500 g champignon (renset og i skiver)
  • lidt jomfru olivenolie
  • 2 spsk Tamari (= fermenteret sojasauce)
  • lidt peber

Sådan gør du

  • Bland alle tørre ingredienser og kom hørfrøslimet i et hul i midten. Arbejd nu dejen sammen med hænderne. Flyt dejen over på bagepapir og klap den til en flad cirkel med fingrene. Lav kanterne af pizzabunden lidt højere. Bag pizzabunden ved 180gr varmluft i 25-30minutter, til den er gylden.
    Blomkålspizzabund
  • Svits løg, hvidløg og chili i olien og kom spinaten ved. Lad simre nogle min. Kom fløden ved og lad simrer 5-10min. Smag til med salt, peber, muskat og evt. birkesød. Vigtigt at smage til :)Svits de skivede champignon med Tamari til væsken fordamper og champignonerne er sprøde. Krydr med friskkværnet peber.
    Pizzafyld
  • Kom det varme fyld på den varme pizzabund. Først spinatstuvningen og herpå lægges champignonerne. Serveres evt. med en tomatsalat til
    Blomkålspizza med spinat og champignon

Noter

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Chiaæg laves ved at blande 3 spsk chiafrø med 1½ dl vand og lade det trække 15 minutter (hvis du, som jeg glemmer at få lavet hørfrøslim)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!