300ghjemmekogte kikærter eller 1 dåse(eller Ingrid ærter)
3spsktahin
2fedpressede hvidløg
3-4spskcitronsaft/citrusuniversal
1tskstødt spidskommen
1spskTamari(sojasauce - kan undlades)
ca. 1dlkogt vand(evt. kogevandet fra kikærterne/Ingrid ærterne eller vandet fra dåsen.)
salt, peber, evt lidt støt chili(smag til med disse krydderier)
olivenolie, paprika, oliven, basilikum(til pynt)
Sådan gør du
Alle ingredienser blendes grundigt i en foodprocessor og smages til.
Hvis den skal laves med stavblender er det en god ide at hurtighakke kikærterne først. Så går det nemmere at blende.
Kan evt. anrettes på et fad, dryppes med olivenolie, drysses med paprika og pyntes med oliven og friske basilikumblade
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!