Go Back
+ servings
Quinoapilaf

Quinoa-pilaf

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri

Ingredienser

Quinoa-pilaf

  • 3-4 dl quinoa
  • 6-8 dl vand (Dobbelt vand af quinoa)
  • 1 stor peberfrugt (eller 2 små)
  • 1 stort løg (eller 2 små)
  • 5-6 gulerødder
  • 1 pæn håndfuld grønne bønner (evt. fra frost)
  • 100 g mandler (smuttede)
  • olivenolie
  • salt og peber

Tilbehør

  • 2 avocado (½ avocado pr person)
  • 1 Broccoli (Dampet 3min. med lidt salt)

Sådan gør du

  • Start med at skylle quinoa i en sigte under koldt vand. Kog quinoa 20 min. i angiven mængde vand med lidt salt. Kan med fordel gøres i god tid. Stil til afkøling.
  • Kom kogende vand over mandlerne og lad dem stå 5-10 minutter, før de smuttes.
  • Skær alle grøntsagerne i helt små tern
    Quinoa-pilaf ingredienser
  • Svits grøntsagerne i olivenolie ved middel varme, til de er næsten møre. Krydr med salt og peber og kom mandlerne ved.
  • Kom quinoa ved, bland det med de svitsede grøntsager og mandler og lad retten simre nogle minutter under omrøring. Smag til med ekstra salt og peber
    På vej mod quinoa-pilaf
  • Quinoapilaf
  • Server med avocado og evt. dampet broccoli eller anden grøn grøntsag.
    Quinoa-pilaf med avocado og broccoli
  • Quinoa-pilaf egner sig godt som emne til tapas
    Quinoa-pilaf som tapas

Noter

Quinoaen kan koges dagen før. Grøntsagerne kan ligeledes skæres i god tid. Mandlerne kan også smuttes i god tid. Og gør man det, tager det ikke særlig lang tid at lave mad. Jeg har flere gange haft alt forberedt i god tid på denne måde. F.eks. hvis vi skulle have gæster eller have retten med som diner transportable. Så er der mad på no time. Hvilket ellers ikke er mit motto :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!