Go Back
+ servings
Grønkåls- & hasselnøddepesto

Gnocchi af søde kartofler

Ret: Forret, Snack, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Green Kitchen Rejser". Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim. Jeg bager dem. I bogen skal de koges.

Ingredienser

  • 1 sød kartoffel (ca 250g)
  • 50 g hørførslim
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 60 g quinoamel (eller boghvede eller majsmel)
  • 80 g fuldkornsrismel
  • 2 spsk majsstivelse (eller kartoffelmel)
  • olivenolie (til at dryppe med)
  • lidt paprika (til at drysse med)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Halver den søde kartoffel, og læg den på en bageplade med skærefladen nedad. Bag den midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er mør
  • Lad den bagte søde kartoffel køle lidt af, og skrab så kødet ud af den. Mos det med en gaffel i en bred skål. Rør derpå hørfrøslim, salt og muskat grundigt i
  • Sigt de to slags mel og majsstivelsen sammen og hæld 2/3 i kartoffelblandingen. Rør straks rundt, til gnocchidejen er jævn. Drys lidt af den resterende melblanding ud på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen meget forsigtigt med fingrene, og tilsæt om nødvendigt mere mel. Dejen skal være fugtig men ikke klistret.
  • Del derpå dejen i fire portioner. Drys bordet med mere mel, og rul den ene portion ud til en lang pølse, der er ca. 1 cm tyk. Skær dejpølsen i gnocchi på ca 2½cm. Drys lidt mel på en gaffel og tryk med gaflens bagside let på en gnocchi evt. med en rullende bevægelse, så gaffeltænderne laver fine riller i den. Du kan også bare presse gaflen mod hver gnocchi - så bliver de lidt mere firkantede, men smager lige så godt. Gentag processen med de resterende portioner dej.
    Gnocchi af sød kartoffel
  • Her fra kan man vælge at fryse dem, som de er, til bagning og spisning på et senere tidspunkt. De skal i så fald sættes frosne i ovnen, dryppet med lidt olivenolie og drysset med lidt paprika.
  • Gnocchi af sød kartoffel
  • Eller du kan bage dem med det samme. Sæt dem på en bagplade og dryp / pensl dem med olivenolie og drys dem evt. med lidt paprika. Bag dem ved 180 grader varmluft i 10-15minutter.
  • Serveres med grønkålspesto, eller anden pesto, når grønkål ikke er i sæson.
    Gnozzi af søde kartofler og grønkålspesto
  • Egner sig godt som emne til tapas
    Gnocchi af sød kartoffel med grønkålspesto som tapas

Noter

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sigtes fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!