Antal: 4
Opskriften er fra bloggen "Månebarnet". Quinoa er total sund og mætter godt, og det spises ofte som tilbehør i stedet for ris, kartofler eller pasta. Men har du aldrig prøvet at spise det på denne måde, som pålæg, skal du virkelig glæde dig!
Kom plantefløde (du kan sagtens anvende sojayoghurt, eller en kombination af sojayoghurt og plantefløde, for en mere kalorielet udgave), citronsaft og sennep i en skål, og smag til med krydderierne.
Tilsæt derefter finthakket løg og syltede agurker i tern.
Kom også den kolde, kogte quinoa i (både hvid, rød eller sort kan anvendes), og smag evt. til med mere salt og krydderier.
Pynt evt. med tomater eller purløg eller begge dele
Server det til rugbrød eller andet brød. Egner sig god som pålæg til sandwich.
-
Salaten egner sig perfekt til højbelagt smørebrød, da den er både fyldig og festlig at se på. Læg den på groftstrimlet spinatblade eller brug de traditionelle krøllede salatblade til formålet. Pynt med løg, dild eller fennikeltop, fine skiver løg m.m. Salaten er også perfekt i en sandwich, som tilbehør i pitabrød, eller som en smagfuld salat på brunch-bordet! Kilde: www.maanebarnet.org