Go Back
+ servings
Syltede squash

Syltede squash - vegansk tilbehør

Ret: Tilbehør
Antal: 4
Bær over med, at der står 4 personer. Det giver ingen mening i denne opskrift :) Jeg angiver opskriften på den mængde squash, jeg har syltet. Så kan du selv gange op /ned

Ingredienser

  • 2 store squash

Salt-lage

  • 20 tsk salt
  • 2 l vand

Eddike-lage

  • 1 kg rørsukker
  • 1 l eddike

Blivende eddikelage

  • 1 kg rørsukker
  • 1 l eddike
  • 4-5 små løg (rensede)
  • 3-5 dildskærme (alt efter størrelse)
  • 1 ps. syltekrydderier
  • 2 tsk atamon

Sådan gør du

DAG 1

  • Vask squashen grundigt. Evt. med en børste. Tør dem i et klæde. Halver squashen og skær dem i skiver på ca 1cm eller lidt mindre. Hvis squashen er rigtig stor, kan det være en god ide at skrabe kernerne ud, inden den skæres i skiver.
  • Kom squashskiverne i en passende stor skål / gryde. Jeg har et lerfad, som passer perfekt til formålet. Squashen fylder mere dag 1 end dag 5
    Squash i skiver
  • Kog en saltlage (1tsk salt pr dl vand). Jeg har brugt 20 tsk salt og 2 l vand. Det passer til mine mellemstore squash. Hæld den kogende saltlage over squashen.
    Squash i saltlage
  • For at holde alle skiver under saltvandet, er det en god idet at lægge en tallerken over.
    Squash i saltlage
  • Dæk fadet med et låg eller klæde.
    Syltning af squash

DAG 2

  • Hæld saltlagen fra. Kom squashen tilbage i fadet
  • Kog en lignende saltlage og hæld den over squashen.

DAG 3

  • Hæld saltlagen fra. Kom squashen tilbage i fadet.
  • Kog en eddikelage af 1 l eddike og 1 kg sukker. Hæld den over squashen.
    Squash i eddikelage
  • Hold squashskiverne under lagen med en tallerken.
    Squash i eddikelage

DAG 4

  • Kog samme lage op igen og hæld den over squashen

DAG 5

  • Blivende lage
    Syltning af squash
  • Skold den beholder, du vil opbevare squashen i. Skold de små tallerkener, du vil bruge til at holde squashen under lagen med. Jeg bruger et par små underkopper - måske er det ikke nødvendigt - men jeg har altid gjort sådan?? Skold løg og dild.
  • Hæld lagen fra squashen og kom dem i den valgte beholder
  • Kog den blivende lage. Når sukker og eddike koger, kommes løg, dildskærme og syltekrydderi ved og koger med i 5 minutter.
    Blivende lage
  • Tag lagen af blusset og tilføj atamon. Kom løg, dild og syltekrydderi henover squashen og hæld bagefter lagen over.
    Blivende lage
  • Syltede squash
  • Hold squashskiverne under lage med et par små underkopper, eller hvad der passer til din beholder.
  • Dæk med klæde og lad køle helt af, inden låget sættes på. Sæt herefter i køleskabet.

Noter

Kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at stå.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!