Tærtebunden i denne opskrift svarer til en tærteform på 26 cm i indre diameter
Ingredienser
Tærtebund uden hvedemel
60ghasselnødder(finthakket)
120gbygmel(kan erstattes af andre meltyper)
1spskFiberHUSK
½tsksalt
2spskekstra jomfruolivenolie
1½dlkoldt vand
Tærtebund med hvedemel
150ggrahamsmel
100ghvedemel
½tsksalt
2spskekstra jomfruolivenolie
1½dlkoldt vand(evt. mere, dejen er lidt fugtig)
cashewnøddecreme
150gusaltede cashewnødder(i blødsat i vand i 6 timer)
2spskcitronsaft/citrusuniversal
2spskgærflager(kan undværres)
1spskekstra jomfruolivenolie
2tskFrisk rosmarin(finthakket)
lidt salt og peber
5spskvand
Kantarelfyld
5-600gkantareller(rensede)
1spskkokosolie
2løg(i tynde skiver)
2fedhvidløg(presset)
2spskTamari(sojasauce)
2spskcitronsaft/citrusuniversal
salt og peber
Sådan gør du
Tærtebund
Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrerne til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrerne. Prik huller i bunden med en gaffel
Forbag tærtebunden 12 minutter i en 185 grader varmluftovn
Cascewnøddecreme
Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor. Blend det hele sammen til en creme. Skal nok skrabes ned af kanten nogle gange.
Smag til med ekstra salt, peber, citron om nødvendigt.
Kantarelfyld
Svits løg og hvidløg i kokosolie i nogle minutter.
Tilføj kantareller og tamari og svits videre til væsken fra kantarellerne er næsten fordampet.
Krydder med salt, peber og citronsaft, og lad det sidste væske fordampe
Samling af tærten
Kom cashewnøddecremen i den forbagte bund og bred den ud
Hæld kantarelfyldet over
Bag tærten færdig i ovnen i 15 minutter
Server tærten drysset med persille sammen med en dejlig salat og eventuelt andet grønt.
Noter
Tærterester fungerer perfekt i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!