Glutenfri, sukkerfri. Fra bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umahro
Ingredienser
1løg(finthakket)
1fed hvidløg(finthakket)
2spskekstra jomfruolivenolie
Hav eller stensalt
Friskkværnet sort peber
1dshakkede tomater
½tskpaprika
3spskhvidvins- eller æblecidereddike
3-4spskmørke rosiner
Sådan gør du
Sauter løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-15 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
Tilsæt tomater, paprika, eddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin... eller lad den forblive grov i teksturen.
Smag til med ekstra eddike om nødvendigt.
Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.
Noter
Bruges som erstatning for købeketchup :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!