Glutenfri. Til 4 ret sultne personer. Opskriften er fundet i bogen "Green Kitchen Rejser"
Ingredienser
Fyld
2auberginer(skåret i meget tynde skiver.)
2spskekstra jomfruolivenolie
havsalt
2søde kartofler(skrællet og skåret i meget tynde skiver.)
Linse- & tomatsauce
2spskoliven- eller kokosolie(koldpresset)
1stortløg(finthakket)
2fedhvidløg(finthakkede)
1tskstødt kanel
2tsktørret oregano
1lille ds.tomatkoncentrat /-puré
250ggrønne linser(gerne udblødt i vand i 1-8timer)
6dlvand
1dsgrofthakkede tomater
1tskhavsalt
Vegansk bechamelsauce
2spskekstra jomfruolivenolie(+ evt. ekstra til at dryppe med)
4spskkikærtemel
5dlusødet plantemælk
1/4tskrevet muskatnød
havsalt og peber
Tilbehør
F.eks dampet broccoli(eller mikrogreens eller spirer)
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader. (185grader varmluft)
Læg aubergineskiverne på bagepapir på bageplader, og pensl dem ganske let med olie. Drys dem derpå med salt, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er bløde og brune i kanten (bagetiden vil afhænge af deres tykkelse.
Læg de klargjorte søde kartofler i en skål med koldt vand, til de skal bruges, så de holder sig friske og fugtige.
Kog nu linse- og tomatsausen: Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og hvidløg, kanel og oregano, og steg under jævnlig omrøring, til det begynder at dufte dejligt.
Rør tomatpureen grundigt i. Tilsæt derpå linser, vand og tomater. Bring saucen i kog, skru ned til middel-lav varme, og lad den simre i 30-40 minutter, til linserne er møre, og saucen er tyknet.
Varm nu olien til bechamelsaucen op i en kasserolle ved middel-lav varme. Tilsæt melet, og rør rundt til blandingen er tyk og let brunet.
Hæld halvdelen af mælken i under konstant omrøring, skift til piskeris, og pisk resten af mælken i, til saucen er glat.
Tilsæt muskatnød, og smag til med salt og peber. Kog saucen igennem, til den er tyk og jævn.
Skru ned for ovnen til 180 grader. Læg en tredjedel af auberginerne i bunden af et ret stort ildfast fad.
Læg halvdelen af kartoffelskiverne ovenpå
efterfulgt af halvdelen af linse-og tomatsaucen.
Gentag med endnu et lag af hver, og slut med de sidste aubergine skiver. Hæld til sidst bechamelsaucen over.
Bag musakaen i 35-40 minutter. Tjek om de søde kartofler er møre, ved at stikke en skarp kniv ned i midten af musakaen.
Tag den ud af ovnen og lad den hvile 20-30 minutter inden servering.
Dryp lidt olivenolien over inden servering, hvis musakaen ser lidt for tør ud. Server evt med dampet broccoli.
Noter
Super dejlig og mættende ret. Hos os er der mad til to personer i to dage + til en madpakke :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!