Ret: Hovedret, Tærte
Keyword: Glutenfri
Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (Link til tærtebund i opskriftnoten)
Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm
Ærtefyld
Svits løgene nogle minutter i olivenolie for middel varme
Tilsæt en pose frosne ærter, oregano, salt og peber. Rør rundt nogle minutter.
Læg låg på gryden, og lad ærteblandingen simre ved svag varme 10-15 minutter eller længere, rør ind imellem i blandingen .
Ærterne kan laves med mynte i stedet for oregano.
Samling af tærten
Rør ærteblandingen i kikærtedejen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
-
-
Top med tomatskiver.
Drys evt. med vegansk parmesan: 1 håndfuld cashewnødder, 2-3 spsk gærflager, et nip røget paprika og evt. lidt hvidløgsgranulat. det hele hakkes sammen i en minihakker til det ligner revet parmesan. Evt. overskydende parmesan kan opbevares på glas i køleskab i lang tid og er super som drys pastaretter, pizza m.m.
Du kan også drysse med sesamfrø. (jeg gjorde begge dele:) )
Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 20-25min
Top tærten med vegansk tunsalat
Find en opskrift på tærtebund HER Denne tærte smager helt fantastisk, når den toppes med vegansk tunsalat.
Til afbillede store tærtefad, passer det med en dobbelt portion "tunsalat".
Tærten med topping egner sig supergodt til madpakke og smager også dejligt kold.
Kunne være en ide til påskebordet :)