Glutenfri. Kan laves med friske tomater, når de er i sæson.
Ingredienser
1mellemstortrødløg(finthakket)
2fedhvidløg(finthakket)
½-1rød chili(finthakket)
1spskolivenolie
salt og peber
1ds./kartonhakkede tomater(eller ½kg friske tomater i tern.)
1lille håndfuldrosiner(hakkede)
1tskpaprika
1tskoregano
1tskchiliflager
2spsk balsamicoeddike
Sådan gør du
Sauter løg, hvidløg og chili ved meget lav varme i olivenolie, med salt og peber i 8-10 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
Tilsæt tomater, paprika,chiliflager, oregano, balsamicoeddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-35 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
Anvendes som tilbehør til nachos, som pizzasauce eller som dressing i en durumrulle med falafler.
Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , evt. skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.
Noter
Smag på chilien, når du renser den, og bestem selv, hvor hot din tomatsalsa skal være :)
Rester af tomatsalsa fungerer super som tomatsauce på en pizza.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!