Veganske durumruller med falafler
Antal: 4
Dejen er lavet af kæmpedurum, kamut, og er ikke glutenfri. Dejen er Inspireret af Englerod. Der bliver 4-6 durumruller. Link til falaffelopskrift sidst i opskriften.
Start med dejen:
I en skål røres gæren ud med salt og lunken vand.
Olivenolie og sukker tilsættes.
Rødbeden skrælles, rives fint og røres med i skålen.
Tilsæt herefter rigeligt med mel under omrøring, indtil dejen kan æltes med hænderne.
Drys rigeligt med mel på et rent bord og ælt dejen godt igennem med hænderne, indtil den er smidig og homogen.
Har du en røremaskine, kan du også ælte dejen deri et godt stykke tid.
Lad dejen hæve tildækket i en skål ved stuetemperatur en times tid.
Mens dejen hæver, gøres fyldet klar.
-
Bagning af durumruller
Del dejen i 5-6 kugler dej.
Rul hver kugle ud til en tynd "pizzabund" og bag dem ved 200 grader varmluft eller 225 grader alm. ovn i 5 minutter.
Tages ud og fyldes med det samme. Vi brugte bagepapiret til at holde rullen sammen med.
Serveres efterhånden, som de er lavet :)
Du kan finde en opskrift på skønne falafler efter månebarnets opskrift HER
Rødbededurum-dejen kan laves dagen før og overnatte i køleskabet.
Falaflerne kan også laves på forhånd og varmes, når de skal spises.
Næste gang, vi laver durumruller, vil vi lave vegansk coleslaw og komme i durumrullen sammen med falafler i stedet for grønsalat, tomater, agurk og dressing. Jeg forestiller mig, at det vil være super godt. Du kan finde en opskrift på vegansk coleslaw HER