Go Back
+ servings
Kold kartoffelsalat med rucola, citronolie og pinjekerner

Kold kartoffelsalat med rucola, citronolie og pinjekerner

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskrift er fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.

Ingredienser

  • 900 g små kartofler
  • 30 g pinjekerner
  • 1 pose/bakke rucola
  • 2 spsk citron-olivenolie (eller 1 tsk fintreven citronskal og 2 spsk olivenolie)
  • spsk citronsaft/citrusuniversal
  • salt og peber
  • Radisser og purløg (til pynt)

Sådan gør du

  • kold kartoffelsalat
  • Hvis det er nye kartofler, skrabes skindet af inden kogning. Ellers kog, pil og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Kartoflerne kan med fordel koges dagen før og opbevares i køleskabet.
  • Rist pinjekernerne på en tør hed pande, til de er gyldne.
  • Fjern de groveste stilke fra rucolaen, skyl, slyng og bræk den i mindre stykker.
  • Vend kartoflerne med alle ingredienser på nær rucola og pinjekerner.
  • Lad gerne salaten trække.
  • Ved servering: Vend rucola og pinjekerner med kartoflerne, kom på fad og drys med radisser og purløg.
    Kold kartoffelsalat

Noter

Rigtig dejlig salat f.eks som tilbehør til grill
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!