Glutenfri. Opskrift er fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.
Ingredienser
900gsmå kartofler
30gpinjekerner
1pose/bakkerucola
2spskcitron-olivenolie(eller 1 tsk fintreven citronskal og 2 spsk olivenolie)
1½spsk citronsaft/citrusuniversal
salt og peber
Radisser og purløg(til pynt)
Sådan gør du
Hvis det er nye kartofler, skrabes skindet af inden kogning. Ellers kog, pil og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Kartoflerne kan med fordel koges dagen før og opbevares i køleskabet.
Rist pinjekernerne på en tør hed pande, til de er gyldne.
Fjern de groveste stilke fra rucolaen, skyl, slyng og bræk den i mindre stykker.
Vend kartoflerne med alle ingredienser på nær rucola og pinjekerner.
Lad gerne salaten trække.
Ved servering: Vend rucola og pinjekerner med kartoflerne, kom på fad og drys med radisser og purløg.
Noter
Rigtig dejlig salat f.eks som tilbehør til grill
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!