Go Back
+ servings
Vegansk grønkålspesto

Vegansk grønkålspesto

Ret: Pålæg, Pesto
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Portionen rækker til ca to pizzaer.

Ingredienser

  • 150-200 g frisk grønkål (Skyllet og ribbet)
  • 1 håndfuld persille / basilikum (Skyllet)
  • 1 håndfuld mandler (ristet )
  • 1 lille fed hvidløg (presset)
  • 1-2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 4 tsk gærflager
  • lidt salt
  • 1-2 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Start med at hakke grønkålen i en foodprocessor eller minihakker. I en minihakker skal kålen nok kommes i af flere omgange.
  • Kom herefter persille i og hak igen.
  • Tilføj de øvrige ingredienser pånær olien, og hak det godt sammen.
  • Kom olie i. Start med ca 1 dl, og tilføj olie af flere omgange, til du synes, pestoen har en passende konsistens.
  • Smag til og tilføj evt. flere gærflager, citron, hvidløg eller salt.
  • Kommes på et rent glas med tætsluttende låg. Eller bruges med det samme f.eks. til en jordskokkepizza.
    Vegansk grønkålspesto
  • Jordskokkepizza

Noter

Kan bruges med det samme og til alt, hvor du plejer at bruge pesto.
Er kanon god på en pizza med jordskokker.
Kan opbevares i glas i køleskabet i et par uger, hvis pestoen håndteres med rene "ta-ting"
Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!