Go Back
+ servings
Hummus med jordskokker og persille

Hummus med jordskokker og persille

Ret: Hummus, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Denne hummus er inspireret af Århus økologiske fødevareselskab.

Ingredienser

  • 300 g jordkokker
  • 1 ds. kikærter (eller 300g hjemmekogte)
  • lidt olie og salt (til bagning af jordskokker)
  • 2 spsk tahin
  • 1-2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 bdt. persille (bladene, skyllet og slynget.)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • ½-1 tsk salt
  • 1 spsk Tamari/soja som salter (kan undværres)
  • peber

Sådan gør du

  • Hummus med jordskokker og persille
  • Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Skrub eller skræl jordskokkerne, skær dem i både og vend dem i 1 spsk. olie og 1/3 tsk. salt. Bag dem i 20 minutter.
  • Lad jordskokkerne køle af og blend dem herefter med halvdelen af persillen og de resterende ingredienser. Smag til og server f.eks. med hakket persille og paprika.
    Hummus med jordskokker og persille
  • Tilføj evt. lidt vand for passende konsistens.
    Hummus med jordskokker og persille
  • Velbekomme!
    Hummus med jordskokker og persille

Noter

Hummus med jordskokker og persille er en dejlig variation til hverdagens veganske pålæg.
Der bliver to glas af portionen, som vist på billedet.
Opbevares med tætsluttende låg i køleskabet i godt en uge. Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!