Dejen til socca røres sammen og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
Tag socca-dejen ud af køleskabet, når du starte på at forberede retten. Lav fyldet, før du bager soccaen.
Start med at forberede alle grøntsagerne.
Steg først jordskokkerne i lidt olivenolie på en pande i ca 10 minutter.
Steg svampene på en anden pande imens, kom soja ved svampene. Steg til svampe-vandet er fordampet. Krydr med peber.
Tilføj de søde kartofler til jordskokkerne efter 10 minutter, og steg i ca. 15 minutter mere.
Kom rødløgsbådene på panden til jordskokker og søde kartofler. Steg dem let møre 2-3 minutter. Krydr med salt, peber og støt muskat.
Tilføj spinat og lad fyldet simre sammen, til de søde kartofler er møre. Jordskokkerne vil have lidt "bid", og bliver ikke helt møre.
Når fyldet virker klar, blandes de stegte svampe i jordskokkefyldet, og panden bruges til at bage soccaen på.
Kom en pæn mængde olivenolie på panden, og hæld socca-dejen på, når olien er godt varm (det skal syde og boble lidt i kanterne). Sænk varmen efter et par minutter, og bag soccaen færdig, 5-7 minutter.
Skær tomaterne i tern. Skyl og slyng rucola.
Vend den færdige socca over på en stor tallerken, eller et fad, med den sprøde bund opad.
Fordel fyldet på soccaen og top med tomater og rucola. Skær soccaen ud i trekanter som en pizza og server.
Velbekomme