Dejen til socca røres sammen (klumpfri), og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
Tag socca-dejen ud af køleskabet, når du starte på at forberede retten. Lav fyldet, før du bager soccaen.
Start med kikærter og tomater, som herefter bages i ovnen, mens du laver fyld og socca.
Rør marinaden til kikærterne sammen, tilføj lidt vand, til konsistensen bliver en lidt tyk marinade. Afdryp kikærterne, og vend dem i marinaden.
Kom kikærter og marinade på en pande, og steg under omrøring til væsken er fordampet, kom herefter kikærterne på en bageplade. Gem lidt plads til tomaterne.
Kom halve tomater på bagepladen ved siden af kikærterne. Drys med salt,peber, oregano og en smule olivenolie.
Sæt pladen i ovnen ved 200 grader ( 185 grader varmluft) 15-20 minutter, til kikærterne virker ristede. Tag dem herefter ud af ovnen.
Imens laves fyldet: Svits løget i lidt olie, kom de skivede champignons ved og tilføj sojasauce. Svits indtil væsken næsten er fordampet og krydr med peber.
Kom spinaten / grønkål på panden til løg og svampe, og svits et par minutter, Krydr med muskat og evt. salt, hvis det mangler ( sojasaucen er salt)
Bag nu socca. Enten som en stor til deling eller som to mindre. Kom en pæn mængde olivenolie på panden, og hæld socca-dejen på, når olien er godt varm (det skal syde og boble lidt i kanterne). Sænk varmen efter et par minutter, og bag soccaen færdig, 5-7 minutter.
Tilbered den sidste topping. Skyl og klip purløg. Vask og skær agurk i tern.
Vend den færdige socca over på to tallerkener / én stor tallerken, eller et fad, med den sprøde bund opad.
Top med champinon-spinatblandingen, fordel de bagte tomater og kikærterne over (Jeg brugte ikke alle kikærterne). Afslut med agurk og purløg.
Velbekomme
Kan laves med andet fyld: Her med svampe, grønkål og marinerede bønner