Glutenfri. De soltørrede tomater tilføjer en masse umami til hummussen, hvis man altså er til soltørrede tomater.
Ingredienser
300gkikærter(Hjemmekogte eller en dåse)
30-40gsoltørrede tomater(tørre eller i olie)
3spsktahin
2fedpressede hvidløg
3-4spskfriskpresset citronsaft/citrusuniversal
1tskstødt spidskommen
1spskTamari(soja)
lidtstødt chili
evt. ½ tskstødt gurkemeje
Friskkværnet peber
1dlvand(evt. kogevand fra kikærterne)
Sådan gør du
Hvis der bruges tørre soltørrede tomater, som ikke ligger i olie (hvilket jeg foretrækker), kan man starte med at udbløde tomaterne ved at overhælde dem med kogende vand. F.eks den dl, som indgår i opskriften.
Alle ingredienser blendes grundigt i en foodprocessor. Hvis den skal laves med stavblender er det en god ide at hurtighakke kikærterne først. Så går det nemmere at blende.
Smag til og tilsæt evt. mere citronsaft og krydderier. Vær opmærksom på, at de soltørrede tomater kan være salte!
Holdbarhed over en uge i køleskabet i en ren beholder med tætsluttende låg.
Noter
Skønt med variation til sin hummus :)
Spises på brød, eller som dip, eller kom en stor spiseskefuld ovenpå en salat.
Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!