-
Rib grønkålen og pluk den i mundrette stykker, skyl evt. kålen, og slyng den tør i en salatslynge + dup den ekstra tør med et viskestykke. Kom kålen i en skål
Rør olivenolien sammen med røget paprika, gærflager og uraffineret salt. Krydderiblandingen virker ret tør, men kan sagten fordeles på kålstykkerne.
Hæld nu olieblandingen over kålstykkerne og bland det grundigt, så olien fordeles over det hele. Brug hænderne.
Fordel dem på bagepapir på en bageplade. De må ikke ligge oven på hinanden, da der helst skal være plads omkring dem. Derved bliver de nemmere sprøde.
Bag dem i ovnen ved 150 gr (varmluft) i 10-15 min. Hold øje med at de ikke brænder på.
-
Kan spises som snack, lige som de er, eller bruges som topping på supper, sammenkogte retter eller måske på en sandwich, som det sprøde element.
Smager også dejligt sammen med kimbap (sushi)