-
Riv squash og kartofler. Læg dem i en fintmasket sigte og drys saltet på. Vend det godt ind i grøntsagerne. Lad grøntsagerne afdryppe i sigten en halv times tid.
Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien 4-5 minutter.
Hak hasselnødderne fint.
Kom nødderne på panden med løgene og rist dem, til de er let gyldne.
Pres så meget væde som muligt ud af grøntsagerne.
Rør løg og nødder i grøntsagerne sammen med chiafrø, rosmarin, havregryn, mel og fløde samt lidt salt og peber.
Rør farsen sammen. Den skal være temmelig fast. Smag den til.
Pres farsen godt sammen i skålen og lad den hvile 1/2-1 time.
Smag farsen til igen, når den har hvilet, må gerne give indtryk af at være lidt for salt.
Form ca. 10 frikadeller med hænderne og vend dem i rismel, kikærtemel eller groft majsmel.
-
Steg frikadellerne gyldne på hver side i godt varm olie, og lad dem herefter småstege for lavere varme i 5-10 minutter for at de rå ingredienser bliver møre.
Velbekomme