Go Back
+ servings
Stroganoff

Stroganoff med svampe og plantestykker

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri, Umami
Antal: 4
Opskriften er inspireret af Biotequim i Tavira og med både friske og tørrede svampe.

Ingredienser

  • 1 ps Plantestykker (fra Plant Mate)
  • 200 g champignon (i skiver)
  • 1 ps tørrede svampe (30g) (frit valg)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket fint)
  • 2 stængler bladselleri (Skåret småt)
  • 1 rød peber (i tern)
  • Olivenolie
  • Tamari (el. anden sojasauce)
  • Bouillon
  • ca. 2 dl plantefløde
  • 1 lille tsk røget sød paprika (mindre, hvis den er hot.)
  • salt og peber
  • evt. maizena/majsstivelse (til jævning)

Tilbehør

  • Ris eller kartoffelmos (alternativt blomkålsris eller blomkålsmos)
  • Dampet broccoli
  • evt. salat.

Sådan gør du

  • Stroganoff
  • OBS! start med udblødning af svampe og plantestykker efter instrukserne herunder. Udblødningen tager ialt. 45 min.
  • Udblød de tørrede svampe efter anvisningerne på posen. Gem vandet og brug det til plantestykkerne.
  • Udblød plantestykkerne i svampevandet +bouillon efter anvisningerne på posen. (Lav 1 l bouillon til 1 pose plantestykker). Dræn og gem væsken.
  • Tilbered imens alle grøntsager efter anvisning i ingredienslisten.
    Stroganoff
  • Svits plantestykkerne og hakket hvidløg i olie. Sæt til side.
  • Svits champignon og svampe med 1 spsk Tamari/sojasauce og sæt til side.
    Stroganoff
  • Svits nu hakket løg, fintskåret selleri, rødpeber og krydr med røget paprika, salt og peber.
    Stroganoff
  • Kom plantestykker og svampe i løgblandingen, tilføj fløde og resteudblødningsvandet - tilføj evt. mere bouillon eller fløde til en passende sovsemængde. Lad simre 10-15 min.
    Stroganoff
  • Jævn med maizena: Rør 3-4 tsk maizena op i lidt vand, og kom det i sovsen, når den koger. Gå forsigtigt til værks, så sovsen ikke bliver for tyk, lav mere jævning, hvis sovsen stadig er tynd. Smag til med salt, peber + evt. Tamari.
    Stroganoff
  • Serveres med ris / blomkålsris / kartoffelmos / blomkålsmos efter behag, og gerne dampet broccoli eller måske en kålsalat.
    Stroganoff
  • Velbekomme.

Noter

Rester er dejlige dagen efter. Retten kan fryses.
Et sjovt input er at sætte risen ovenpå stroganoffen. Det gøres ved at presse ris ned i et passende str. glas. Jeg har brugt et lille weckglas. Risen kan lige hældes ud på retten.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!