-
OBS! start med udblødning af svampe og plantestykker efter instrukserne herunder. Udblødningen tager ialt. 45 min.
Udblød de tørrede svampe efter anvisningerne på posen. Gem vandet og brug det til plantestykkerne.
Udblød plantestykkerne i svampevandet +bouillon efter anvisningerne på posen. (Lav 1 l bouillon til 1 pose plantestykker). Dræn og gem væsken.
Tilbered imens alle grøntsager efter anvisning i ingredienslisten.
Svits plantestykkerne og hakket hvidløg i olie. Sæt til side.
Svits champignon og svampe med 1 spsk Tamari/sojasauce og sæt til side.
Svits nu hakket løg, fintskåret selleri, rødpeber og krydr med røget paprika, salt og peber.
Kom plantestykker og svampe i løgblandingen, tilføj fløde og resteudblødningsvandet - tilføj evt. mere bouillon eller fløde til en passende sovsemængde. Lad simre 10-15 min.
Jævn med maizena: Rør 3-4 tsk maizena op i lidt vand, og kom det i sovsen, når den koger. Gå forsigtigt til værks, så sovsen ikke bliver for tyk, lav mere jævning, hvis sovsen stadig er tynd. Smag til med salt, peber + evt. Tamari.
Serveres med ris / blomkålsris / kartoffelmos / blomkålsmos efter behag, og gerne dampet broccoli eller måske en kålsalat.
Velbekomme.