Go Back
Kåldeller

Kåldeller med tofu

Ret: Forret, Frikadeller, Hovedret
Keyword: Glutenfri
Kåldeller af broccoli - endnu en smart måde at tilføje ekstra kål til sine måltider.
Der bliver 20-25 stk.

Ingredienser

  • 500 g broccoli (eller squash)
  • 200 g røget tofu (eller tofu naturel + røget paprika)
  • 1 stort løg
  • 1 dl kogt quinoa (eller havregryn)
  • 3 dl kikærtemel
  • vand (til rette konsistens)
  • 2 tsk salt
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kåldeller
  • Rengør broccoli og hak det fint i en foodprocesser.
    Hvis du bruger squash, rives den groft og meget af saften vrides fra i et viskestykke.
  • Kom det i en stor blandeskål.
  • Hak løget fint, riv tofuen groft og kom i skålen. Hvis du bruger tofu naturel, kan du "røge" det med 1 tsk sød røget paprika + evt en spsk tamari sojasauce.
    Kåldeller
  • Bland nu quinoa/havregryn mel, salt og vand godt sammen med løg, tofu og squash.
  • Tilsæt mere mel eller vand, hvis konsistensen skal justeres. Farsen må gerne være til den faste side. Smag til , om der skal tilsættes mere salt
    Kåldeller
  • Lad gerne farsen stå lidt og sætte sig, inden du former dem til frikadeller, og steger på panden, til de er gennemstegte. Smag evt. på den første for at vurdere, om de skal have mere salt.
  • Velbekomme
    Frokost med kåldeller og syltede rødløg

Noter

Opskriften er inspireret af  Alsbrogaard B & B
Dellerne kan spises morgen, middag og aften ;)
Kan fryses
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!