Go Back
+ servings
Kålsmørrebrød med artiskokpålæg

Kålmad med artiskokpålæg

Ret: festmad, Forret, Frokost, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
En tyk skive kål, toppet med en lækker pålæg, agurkestrimler og pynt efter fantasi og årstidens muligheder.
Artiskokpålæg er en opskrift fra bogen, Grønt smørrebrød, af Kirsten Skaarup
Der bliver 4 - 5 kålmadder af 1 x artiskokpålæg.
Der kan skæres op til 6 skiver af et mellem str. spidskål.

Ingredienser

Kål og pynt

  • 1 spidskål (gerne lilla)
  • ½ agurk
  • rucola, ærteskud, brøndkarse, spirer (eller andet grønt til pynt)
  • evt. tomater, radisser, blomster... (eller andet smukt pynt.)

Artiskokpålæg

  • 1 glas grillede artiskokhjerter
  • 25 g hasselnødder
  • ½ dl mayo
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk limesaft
  • 1 spsk friske timianblade (eller 1 tsk tørret)
  • salt og peber

Sådan gør du

Artiskokpålæg

  • Artiskokpålæg
  • Afdryp artiskokhjerterne og skær dem i mindre stykker.
  • Skær nødderne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
  • Smag mayoen til med presset hvidløg, limesaft, timian, salt og peber.
  • Vend artiskokhjerter og nødder i mayoen.
  • Kan opbevares i lukket beholder i køleskabet.

Kålsmørrebrød

  • Skær tykke skiver af kålen på den runde led.
  • Anret artiskokpålæg oven på spidskålen sammen med rucola og andet grønt.
  • Pynt med agurkestrimler, karse eller lignende.
    Kålsmørrebrød med artiskokpålæg
  • Resterende artiskokpålæg opbevares i køleskabet. Måske får du lyst til en ”kålmad” i morgen igen.

Noter

Rester af spidskålet MÅ ikke gå til spilde. Brug det i en kålsalat, til kålmorgenmad, i en wok eller lignende.
Kålbrødet kan toppes med andet lækkert pålæg.
Desværre er lige præcis grillede artiskokhjerter og Hellmanns mayo to ingredienser, som er steget voldsomt i pris henover det sidste 3/4 år. Derfor er denne kålmad blevet en luksus-servering hos os. Jeg tager aktivt stilling til at jeg virkelig kræser for gæsterne, med kålmad som forret, på lige fod med fortidens lakse, reje forretter. 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!