En tyk skive kål, toppet med en lækker pålæg, agurkestrimler og pynt efter fantasi og årstidens muligheder.Artiskokpålæg er en opskrift fra bogen, Grønt smørrebrød, af Kirsten SkaarupDer bliver 4 - 5 kålmadder af 1 x artiskokpålæg.Der kan skæres op til 6 skiver af et mellem str. spidskål.
Ingredienser
Kål og pynt
1spidskål(gerne lilla)
½agurk
rucola, ærteskud, brøndkarse, spirer (eller andet grønt til pynt)
evt. tomater, radisser, blomster...(eller andet smukt pynt.)
Artiskokpålæg
1glasgrillede artiskokhjerter
25ghasselnødder
½dlmayo
1fed hvidløg
1-2spsklimesaft
1spskfriske timianblade(eller 1 tsk tørret)
salt og peber
Sådan gør du
Artiskokpålæg
Afdryp artiskokhjerterne og skær dem i mindre stykker.
Skær nødderne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Smag mayoen til med presset hvidløg, limesaft, timian, salt og peber.
Vend artiskokhjerter og nødder i mayoen.
Kan opbevares i lukket beholder i køleskabet.
Kålsmørrebrød
Skær tykke skiver af kålen på den runde led.
Anret artiskokpålæg oven på spidskålen sammen med rucola og andet grønt.
Pynt med agurkestrimler, karse eller lignende.
Resterende artiskokpålæg opbevares i køleskabet. Måske får du lyst til en ”kålmad” i morgen igen.
Noter
Rester af spidskålet MÅ ikke gå til spilde. Brug det i en kålsalat, til kålmorgenmad, i en wok eller lignende.Kålbrødet kan toppes med andet lækkert pålæg.Desværre er lige præcis grillede artiskokhjerter og Hellmanns mayo to ingredienser, som er steget voldsomt i pris henover det sidste 3/4 år. Derfor er denne kålmad blevet en luksus-servering hos os. Jeg tager aktivt stilling til at jeg virkelig kræser for gæsterne, med kålmad som forret, på lige fod med fortidens lakse, reje forretter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!