Go Back
+ servings
Kålskål med tofu, avocado og quinoa

Kålskål med marineret tofu, avocado og quinoa

Ret: Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Kålmorgenmad som kan spises på øvrige tider af døgnet også.
Med inspiration fra Jane Faerber fra bogen Kålhydrater af Anette Sams

Ingredienser

  • 150 g kogt quinoa
  • 200 g tofu (neutral)
  • 1 avocado
  • 300 g spidskål (eller hvidkål)
  • 3-4 spsk grøn pesto

Marinade til tofu

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • 1 tsk sød røget paprika (mindre hvis den er hot)
  • 1 spsk sød chilisauce (udelades i kompromisløs blodsukkerstabil uge.)

Pynt

  • ærteskud, karse, brøndkarse osv...

Sådan gør du

  • Kålskål med tofu, avocado og quinoa
  • Afdryp tofu, og skær den i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend tofuen i. Lad evt. tofu trække fra aftenen før i køleskabet.
    Kålskål med tofu, avocado og quinoa
  • Kålskål med tofu, avocado og quinoa
  • Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad den køle af.
    Kan med fordel forberedes dagen før.
  • Steg tofutern og marinade på en pande, til tofuen er gylden.
  • Snit kålen fint, og anret den i bunden af 2 serveringsskåle.
    Vend 1 spsk pesto i hver portion kål.
  • Fordel de øvrige ingredienser ovenpå kålen og drys med den sidste skefuld pesto.
    Kålskål med marineret tofu, avocado og quinoa
  • Velbekomme
    Kålskål med marineret tofu, avocado og quinoa

Noter

Opskriften er til to personer. Hvis det kun er til dig, og du vil have den anden portion i morgen, kan du sagtens snitte kål, komme pesto i og fordele quinoa på. Vent med avocado. Lad stenen blive i den halve avocado, kom lidt madpapir omkring og opbevar den i køleskabet. Formentlig skal du lige skære et par milimeter iltet avocado fra næste morgen, men resten vil være fin. Du kan evt lune tofuen, før den kommes på.
Kålskålen fungerer selvfølgelig også fint som frokost eller aftensmad.
du kan finde en opskrift på vegansk pesto HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!