Go Back
+ servings
Kålpandekage med avocado og butterbeanspread

Kålpandekager med avocado og butterbeanspread

Ret: Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Kålmorgenmad med broccolipandekager, spidskålssalat, avocado og butterbeanspread.
Kan spises på øvrige tider af døgnet også ;)
Med inspiration fra Jane Faerber fra bogen Kålhydrater af Anette Sams

Ingredienser

Kålpandekager 4 stk

  • 200 g broccoli
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 dl vand
  • ½ spsk loppefrøskaller
  • 40 g mandler (finthakkede)
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk salt

Butterbeanspread

  • 1 ds butterbeans (eller tilsvarende selvkogte)
  • 1 dl cashewnødder (sat i blød i vand se NOTE)
  • 1 citron (saften og fintrevet skal)
  • 2 spsk gærflager
  • 2 spsk planteyoghurt (eller vand)
  • 1 tsk salt
  • peber

Øvrig topping

  • 1 avocado (ca 100 g)
  • 200 g spidskål
  • 30 g rucola
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft/citrusuniversel
  • Pynt: spirer, granatæblekerner, radiser, spiselige blomster m.m.

Sådan gør du

Kålpandekager

  • Kålpandekager
  • Start med at lave chiaæggene ved at blande chiafrø og vand. Lad hvile i køleskabet i 15 min.
    Opvarm ovnen til 200 grader /185 gr varmluft (alt efter hvor længe det tager din ovn om at varme op-evt vent lidt).
  • Hak broccolien fint i foodprocessoren, til den begynder at klistre lidt sammen.
    Hak mandlerne fint.
    Kålpandekager
  • Hæld broccolien over i en skål og bland/ælt den sammen med resten af ingredienserne til en lidt klistret dej (nemmest at gøre det med hånden).
    Kålpandekager
  • Kålpandekager
  • Beklæd en bageplade med papir og smør lidt olie ud over. Sæt dejen i 4 klatter på bagepladen og tryk dem flade, så de er ca ½ - ¾ cm tykke (tryk med den ene hånd og form med den anden).
    Kålpandekager
  • Bag pandekagerne i 10-12 min, til de er gyldne og faste.
    Tag kålpandekagerne af bagepladen med en spatel, og lad dem køle af inden servering. Bag dem evt. dagen før.
    Kålpandekage med avocado og butterbeanspread

Butterbeanspread

  • Hæld vandet fra bønner og cashewnødder.
    Blend alle ingredienser til en blød masse, smag til med salt, citronsaft og peber.
    Opbevares i en lukket beholder/glas i køleskabet. Kan fint holde sig en uge.

Spidskålssalat:

  • Snit spidskål fint. Bland rucola og spidskål i en skål og tilfør olie og citronsaft. Brug noget af salaten som topping og server resten til.

Samling

  • Top kålpandekagen med spidskålssalat, avocado, butterbeanspread og pynt evt. med karse, granatæblekerner eller, hvad du har.
    Kålpandekage med avocado og butterbeanspread
  • Der er beregnet 2 pandekager pr person, hvis du kan spise det.
    Læg da evt. to pandekager på tallerknen fra starten, som på dette billede af kålpandekagemorgenmad til en sulten søn.
    Kålpandekage med avocado og butterbeanspread

Noter

**Cashewnødderne kan udblødes i koldt vand 3-4 timer, eller overhældes med kogende vand og trække i 20 - 30 minutter. Begge dele fungerer efter hensigten.
Butterbeanspreaden rækker til 4 - 6 portioner. Rester smager fantastisk på brød med ex rød peber og spirer eller ligende.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!