Minder om fiskefrikadeller - bare bedre. Der bliver ca 15 stkGlutenfri ved brug af glutenfri havregryn.Opskriften er inspireret af Pure Dansk
Ingredienser
100gIngrid ærter
2storebagekartofler (4-500g)(eller tilsvarende mængde andre kartofler)
½løg(finthakket)
1spskkikærtemel(eller alm hvedemel)
2spskhavregryn
3spskaquafaba(lavet på kogevandet fra Ingrid ærterne)
3-4tskMill&Mortar 'Murmaids Bite' (alternativt blendet sushi nori tang)
1bdtfrisk dild
½citron(saften heraf)
2spskvand
2tsksalt(+ tilsmagning)
peber
smør og olie til stegning.
Sådan gør du
Forberedelse af Ingrid ærterne + aquafaba
Minimum 12 timer før eller dagen før: Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl. På dagen: Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt vand. Hæld vandet fra.
Gem kogevandet, så du kan lave Aquafaba. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter.
Fiskefridellerne
Skræl, skær i tern og kog bagekartoflerne i 15 minutter, til de er færdigkogte. Hæld vandet fra. Evt. afkøl og drik vandet, som en basedannende drik.
Blend de kogte Ingrid ærter halvgroft, der må ikke være hele ærter.
Pil og hak løg fint, og mos kartofler ud med en gaffel.
Kom alle ingredienser i en skål.
Bland dem sammen med en ske, til konsistensen minder om en fars - lidt klistret.Hvis du har tid, kan du med fordel lade farsen hvile ½ time, og herefter vurderer smag og konsistens.
Varm olie og smør på en pande, og form dine fiskefrideller med en spiseske. Steg dem i 5 minutter på hver side til de har fået en gylden stegeskorpe
Velbekomme
Noter
Et hit til enhver frokost.Dellen bliver mere fast, når den køler af. Kan opbevares i køleskabet i flere dage, og ellers fryses. Du kan finde en opskrift på hjemmerørt vegansk remoulade HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!