Go Back
Fiskefrideller

Fiskefrideller

Ret: Frikadeller, Frokost, Pålæg
Minder om fiskefrikadeller - bare bedre. Der bliver ca 15 stk
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn.
Opskriften er inspireret af Pure Dansk

Ingredienser

  • 100 g Ingrid ærter
  • 2 store bagekartofler (4-500g) (eller tilsvarende mængde andre kartofler)
  • ½ løg (finthakket)
  • 1 spsk kikærtemel (eller alm hvedemel)
  • 2 spsk havregryn
  • 3 spsk aquafaba (lavet på kogevandet fra Ingrid ærterne)
  • 3-4 tsk Mill&Mortar 'Murmaids Bite' (alternativt blendet sushi nori tang)
  • 1 bdt frisk dild
  • ½ citron (saften heraf)
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk salt (+ tilsmagning)
  • peber
  • smør og olie til stegning.

Sådan gør du

Forberedelse af Ingrid ærterne + aquafaba

  • Minimum 12 timer før eller dagen før: Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl. På dagen:  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt vand. Hæld vandet fra.  
  • Gem kogevandet, så du kan lave Aquafaba. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter.

Fiskefridellerne

  • fiskefridelle
  • Skræl, skær i tern og kog bagekartoflerne i 15 minutter, til de er færdigkogte. Hæld vandet fra. Evt. afkøl og drik vandet, som en basedannende drik.
    fiskefridelle
  • Blend de kogte Ingrid ærter halvgroft, der må ikke være hele ærter.
  • Pil og hak løg fint, og mos kartofler ud med en gaffel.
    fiskefridelle
  • Kom alle ingredienser i en skål.
    Fiskefrideller
  • Bland dem sammen med en ske, til konsistensen minder om en fars - lidt klistret.
    Hvis du har tid, kan du med fordel lade farsen hvile ½ time, og herefter vurderer smag og konsistens.
    Fiskefrideller
  • Varm olie og smør på en pande, og form dine fiskefrideller med en spiseske. Steg dem i 5 minutter på hver side til de har fået en gylden stegeskorpe
    Fiskefridelle
  • fiskefridelle
  • Velbekomme
    Fiskefrideller

Noter

Et hit til enhver frokost.
Dellen bliver mere fast, når den køler af. Kan opbevares i køleskabet i flere dage, og ellers fryses. Du kan finde en opskrift på hjemmerørt vegansk remoulade HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!