Go Back
Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme

Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme

Ret: festmad, Hovedret, Tærte
Keyword: Glutenfri, Umami
Opskrift inspireret af Kirsten Skaarup.

Ingredienser

  • 200 g tofu neutral (evt røget eller med anden smag)
  • olivenolie
  • 250 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2-300 g champignon (eller andre svampe)
  • 500 g kartofler
  • Tamari (soyasauce)
  • Salt og peber

Marinade til tofu

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk Tamari (soyasauce)
  • 1 spsk sød chilisauce (kan udelades)
  • ½-1 tsk røget paprika
  • 1 fed hvidløg (presset)

Cashewcreme

  • 100 g cashewnødder
  • 2 dl plantefløde (ex havrefløde)
  • 2-3 spsk kapers
  • 1 bundt persille og eller korinader
  • salt og peber
  • Spiselige blomster / krydderurter efter smag

Sådan gør du

  • Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Kog, pil og afkøl kartoflerne. Nye kartofler rengøres blot.
  • Hæld kogende vand over cashewnødderne, og lad dem stå en halv times tid.
  • Lav marinaden til tofuen ved at blande alle ingredienserne.
    Pres væden ud af tofuen, og skær den i små terninger, som blandes med marinaden. Dette kan evt gøres i god tid og trække i køleskabet.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Forbered grøntsagerne, mens tofuen trækker. Skær løg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og champignon i mellemtykke skiver. Evt østers-/kejserhatte rives i passende stykker.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Steg først tofuen på en pande ved middel varme. Kom al marinaden ved. Tilføj evt lidt vand, hvis marinaden steger fast i panden. Kom tofuen i bunden af en tærteformen eller andet lavt ovnfast fad .
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Steg løg og hvidløg bløde i lidt olie (4-5 min) - brug bare samme pande uden rengøring. Spæd med lidt vand, hvis tofumarinaden brænder fast. Drys med salt og peber, og kom løgene over til tofuen.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Steg nu svampene, tilsæt 1-2 spsk Tamari og steg til al væde er fordampet. Krydr med peber, og kom svampene i tærteformen. Sørg for at fyldet er ensartet blandet.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Ved nye kartofler: Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Brug et mandolinjern.
    Ved kogte afkølede kartofler: Skær kartoflerne i skiver (3-4mm) med en kniv.
    Læg kartoflerne taglagt oven på løg, svampe og tofu.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Blend cashewnødder, fløde og kapers. Nødderne skal være helt findelte.
    Hak persille eller koriander og tilsæt den. Smag til med salt og peber.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Fordel cashewcremen over kartoflerne og pynt evt. med krydderurter og/eller blomster. Her har jeg brugt solbærsalvie
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (185gr varmluft) og bag retten, til den er gylden, 30-40 minutter. Ved i forvejen kogte kartofler er 30 min nok.
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme
  • Server evt med råkost af rødbede, gulerødder, æble, citronsaft, rosiner og hasselnødder. Eller anden årstidsrelevant salat.
    Velbekomme!
    Pie med svampe, tofu, kartofler og cashewcreme

Noter

Ved servering skal du vide, at pien ikke kan skæres i pæne stykker. Det bliver en rodet servering, hvor fyldet flyttes med ske til tallerknen - og det gør slet ikke noget, fordi den smager så fantastisk :D
 
NOTE: Mens pien er i ovnen er der tid til både at lave salat og rydde op. Og faktisk genererer denne ret ikke ret meget opvask :D
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!