Go Back
+ servings
Stegte ål af bladbeder

Stegte "ål" af bladbeder med stuvet bladbede.

Ret: Hovedret, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Opskriften er lavet med 6 bladbeder, som giver 12 "ål". Kan bruges som pålæg men kan også være en middagsret med f.eks tilbehør som bagte rodfrugter (eller kartofler) og stuvet bladbedeblade (eller persillesovs).

Ingredienser

Stegte "ål"

  • 6 Bladbeder/sølvbeder
  • 50 g kikærtemel (hvedemel, eller andet mel)
  • ½ tsk sød røget paprika (mindre hvis den er hot)
  • ½ chili (mediumstærk finthakket)
  • 1 dl neutral plantemælk
  • ½ tsk salt
  • 50 g hasselnødder (finthakket)
  • 2 spsk majsgryn (polenta) (rugmel eller andet mel)
  • Smør til stegning

Stuvet bladbede

  • 6 bladbeder (bladene + stænglerne i bladene)
  • 1 håndfuld spinat (eller ekstra bladbede-blade.)
  • 1 løg
  • lidt chili (finthakket)
  • Olivenolie
  • 2 dl havrefløde (eller anden plantefløde)
  • salt og peber
  • 1 tsk Birkesød (rørsukker eller lignende. Kan udelades.)
  • evt lidt revet muskat nød

Sådan gør du

  • Stegte ål af bladbeder
  • Skær stænglerne af ca. ved bladkanten. Vask blade og stængler. Skil endvidere bladene fra de stængler, som går gennem bladene. Slyng eller tør bladene tørre og tør stænglerne godt.
    Stegte ål af bladbeder
  • Forbered alt til stuvningen. Kan med fordel laves, mens ålene steges.

Stuvet bladbede-blade

  • Skær løg og de små bladstængler i mindre stykker. Hak chilien fint. Svits disse ingredienser i lidt olie i ca 5 min til de er bløde uden at være brune.
  • Hak bladbede-blade og spinat groft. Kom det ved løgene, og svits til det falder sammen. Tilsæt plantefløde, og lade det koge/simre sammen nogle minutter. Smag til med salt, peber, muskatnød og evt lidt birkesød/sukker.

Stegte ål

  • Hak hasselnødderne i en minihakker - tilsæt de 2 spsk majsgryn/mel. Hæld nødderaspen ud på en flad tallerken.
  • Rør kikærtemel, røget paprika, finthakket chili, salt og plantemælk sammen til en lidt tyk dej. Vælg en Tallerken eller flad skål, hvori bladbede stænglerne kan dyppes.
    Stegte ål af bladbeder
  • Alt efter størrelsen på bladbede-stænglerne, skæres de i passende ålestørrelse. Jeg har halveret mine. Dyppes først i dejen og vendes derefter i nødderaspen.
    Stegte ål af bladbeder
  • Paner alle stængler inden stegning
    Stegte ål af bladbeder
  • Smelt en god klat smør på panden og steg "ålene" i smørret.
    Stegte ål af bladbeder
  • De skal brunes men ikke brankes, så skru ned til middel varme og steg hellere i lidt længere tid.
    Stegte ål af bladbeder
  • De stegte "ål" kan spises på brød...
    stegte ål af bladbede
  • ...eller som del en middagsret... måske med som her med bagte rodfrugter og stuvet bladbede ... eller med kartofler og persillesovs...
    Stegte ål af bladbeder

Noter

I stedet for hasselnødder og majsgryn kan andre nødder, andet mel eller almindelig rasp vælges. I stedet for kikærtemel til dejen kan almindelig hvedemel bruges. Chilien kan undlades.
Får du helt lyst til også at panere auberginer, kan du finde opskriften HER ... eller pastinakker - find opskriften HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!