Go Back
+ servings
Mælkebøtteblomst fritter

Mælkebøtteblomst fritter med tatarsauce

Ret: Brunch, Forret, Frokost, Pandekager
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Smukke gule mælkebøtteblomster. De må da kunne bruges til noget? Og ja giv dem en chance indbagt i pandekagedej. Det smager super lækkert :)
Går både i det søde og det salte køkken. I denne opskrift er det det salte køkken, hvor fritterne serveres med en tatarsauce.
Glutenfri ved brug af glutenfri meltyper.

Ingredienser

Mælkebøtteblomstfritter

  • 20 mælkebøtteblomster (eller 5 - 10 stk mere)
  • 2 dl mel (Jeg har brugt 1 dl havremel og 1 dl rismel. 2 dl hvedmel kan også bruges.)
  • ½ tsk sukker (Jeg har brugt kokossukker)
  • ½ lille tsk salt
  • dl plantemælk
  • Danskvand
  • Olie evt olivenolie (til stegning)

Tatarsauce

  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 dl yoghurt naturel (el. cremefraiche el. græsk yoghurt)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citrusuniversal/citronsaft
  • Lidt salt og peber
  • Lille håndfuld persille (hakket)
  • Lille håndfuld purløg eller dild (hakket)
  • spsk kapers (hakkede)
  • 2-4 cornichoner (eller anden syltet agurk/squash)

Sådan gør du

Mælkebøtteblomst fritter

  • Bland mel, salt mælk og sukker.
  • Tilsæt danskvand lidt ad gangen og pisk til dejen er lind og ensartet.
  • Skyl mælkebøtteblomsterne grundigt inden tilberedning, dup dem tørre - eller gør som jeg tjek dem for fluer, når de er plukket og sæt dem i vand i en tallerken.
    Mælkebøtteblomst fritter
  • Mælkebøtteblomst fritter
  • Dyp nu mælkebøtteblomsterne i dejen (brug evt en madpincet, hvor pincetten holder i det grønne ved stilken), og steg dem gyldne på en olieret pande. Først med blomsten nedad. Når blomsterne er blevet lysebrune, skal de vendes.
    Mælkebøtteblomst fritter
  • Når de er brunede på begge sider, fjernes de fra panden og lægges på et viskestykke eller lignende. Er der dej til overs, kan der bages små pandekager af resten.
    Mælkebøtteblomst fritter
  • Blomsterne kan drysses med salt og timian eller sirup, alt efter om man er til det søde eller salte. Jeg har drysset dem med ganske lidt salt.
    Mælkebøtteblomst fritter

Tatarsauce

  • Rør mayonnaise, yoghurt, sennep og citronsaft sammen. Rør kryderurter og kapers, cornichoner/syltet agurk i og smag til med salt og peber.
  • Velbekomme :)
    Mælkebøtteblomst fritter

Noter

Mælkebøtteblomst fritter er et sjovt (og velsmagende) indslag til et måltid. Server dem som appetizer, forret, del af en tapas anretning, eller som en del af en frokost, til morgenmad eller mellemmåltid. Skønt med mad uden kulturelle bindinger - find din måde - #ingenregler ;)
Kan forberedes i forvejen og lunes let eller spises kolde. 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!