Go Back
Refried beans

Refried beans

Ret: Pålæg, Sandwich
Keyword: Glutenfri
Endnu en skøn opskrift inspireret af Mikuna og fundet i deres bog, FRI
Kan spises varm og frisklavet eller kold som pålæg.

Ingredienser

  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • Olie til stegning
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chiliflager (eller en frisk chili finthakket)
  • 1 ds kidneybønner (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 1 ds sorte bønner (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • ½ -1 l vand
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Refried beans
  • Varm olie op i en pande. Steg løg og hvidløg blødt, og tilsæt spidskommen og chili, og rist krydderierne i et minut. Erstat evt krydderierne med ½ brev tacokrydderi, hvis bønnerne skal bruges i tortillas.
    Refried beans
  • Tilsæt bønner, og ca 1/2 l vand. Tilsæt en tsk salt, og lad vandet koge væk ved middel varme. Rør i det et par gange imens.
    Refried beans
  • Tilsæt yderligere 2 dl vand. Lad det koge væk endnu en gang. Imens moser du bønnerne med en træske, så det får en chunky hummuskonsistens.
    Refried beans
  • Hvis det bliver for tørt, tilsætter du bare mere vand. Synes du, den er for vandet, lader du den koge ind.
  • Smag til med salt og peber. (obs ved brug af tacokrydderi er der allerede tilsat salt)
  • Spises f.eks som fyld i en sandwich, som pålæg...
    Refried beans
  • eller som fyld i tortillas o.l.
    Refried beans
  • Velbekomme

Noter

Refried beans fungerer super fint som fyld i tortillas. Man kan evt krydre med ½ brev Tacokrydderi. På denne måde kan refried beans erstatte kødsovsen i tortillas uden at bruge plantebaseret fars, som ofte er ret forarbejdet.
Til sandwich og pålæg foretrækker jeg at krydre som foreslået i opskriften.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!