Indiske pandekager bagt af en fermenteret ris-linse dej.Der bliver ca 10 mellemstore pandekager af 1 portion. Til dhal beregnes 2-3 pandekager pr person og 4-5, hvis det er mine sønner ;)
Ingredienser
1dlris, valgfri type(godt skyllet)
1dlrøde linser(godt skyllet)
1tskbukkehornsfrø(kan udelades)
vand
1lille tsk salt(Dag 2.)
kokosolie til bagning.
Sådan gør du
Dag 1
Skyl ris og linser og evt bukkehornsfrø og sæt dem i blød i vand i en skål dækket med en tallerken eller et glas med låg på køkkenbordet.
Dag 2
Hæld noget af vandet fra og gem det. Tilsæt salt og blend godt til pandekagedej, tilføj evt noget af det gemte vand til en passende pandekagedej-konsistens. Lad dejen stå på køkkenbordet og fermentere til dag 3.
Dag 3
Dejen skiller og lugter syrligt. Hvis det er sommer og meget varmt, kan det blive nødvendigt at sætte dejen i køleskabet, når den ser og lugter færdigfermenteret. Køleskabstemperatur stopper fermenteringen.
Rør i dejen, til den samler sig, og bag pandekager på en pande, evt. med lidt kokosolie. Jeg bruger en sovseske til at komme dejen på panden med. Én ske til blinis, 2-3 skeer til pandekager.
Noter
Dosapandekager smager ikke specielt godt i sig selv, men fantastisk med fyld af f.eks dhal eller som blinis med forskelligt topping. Find ideer til blinis med dosa HERDosa kan bages i god tid, endda fryses. Tøes op og varmes i ovnen i 5 minutter før servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!