Go Back
Mikuna dhal

Dosa

Ret: festmad, Frokost, Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: Glutenfri
Indiske pandekager bagt af en fermenteret ris-linse dej.
Der bliver ca 10 mellemstore pandekager af 1 portion. Til dhal beregnes 2-3 pandekager pr person og 4-5, hvis det er mine sønner ;)

Ingredienser

  • 1 dl ris, valgfri type (godt skyllet)
  • 1 dl røde linser (godt skyllet)
  • 1 tsk bukkehornsfrø (kan udelades)
  • vand
  • 1 lille tsk salt (Dag 2.)
  • kokosolie til bagning.

Sådan gør du

Dag 1

  • Skyl ris og linser og evt bukkehornsfrø og sæt dem i blød i vand i en skål dækket med en tallerken eller et glas med låg på køkkenbordet.
    Indiske dosa

Dag 2

  • Hæld noget af vandet fra og gem det. Tilsæt salt og blend godt til pandekagedej, tilføj evt noget af det gemte vand til en passende pandekagedej-konsistens. Lad dejen stå på køkkenbordet og fermentere til dag 3.
    Indiske dosa

Dag 3

  • Dejen skiller og lugter syrligt. Hvis det er sommer og meget varmt, kan det blive nødvendigt at sætte dejen i køleskabet, når den ser og lugter færdigfermenteret. Køleskabstemperatur stopper fermenteringen.
    Fermenteret pandekagedej
  • Indiske dosa
  • Rør i dejen, til den samler sig, og bag pandekager på en pande, evt. med lidt kokosolie. Jeg bruger en sovseske til at komme dejen på panden med. Én ske til blinis, 2-3 skeer til pandekager.
    dosa

Noter

Dosapandekager smager ikke specielt godt i sig selv, men fantastisk med fyld af f.eks dhal eller som blinis med forskelligt topping. Find ideer til blinis med dosa  HER
Dosa kan bages i god tid, endda fryses. Tøes op og varmes i ovnen i 5 minutter før servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!