Go Back
LeverFRIpostej

LeverFRIpostej

Ret: Jul, Pålæg
Opskrift fra Mikuna.
Ikke glutenfri, hvis der er gluten i plantefarsen.

Ingredienser

  • 300 g Plantefars
  • ½-1 tsk røget paprika
  • 1 løg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk allehånde
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 70 g plantesmør
  • 50 g hvedemel (jeg har brugt kikærtemel)
  • 1 spsk majsstivelse
  • dl plantefløde
  • 30 ml plantemælk (eller vand)

Sådan gør du

  • LeverFRIpostej
  • Smelt plantesmør i en gryde, tilsæt mel og pisk godt.
    LeverFRIpostej
  • Hæld plantefløde i og pisk godt, til det samler sig til en tyk opbagning. Tag det af blusset.
    LeverFRIpostej
  • Hak løget i en foodprocessor og tilsæt opbagningen og alle krydderierne.
    LeverFRIpostej
  • Rør plantemælk sammen med majsstivelse og hæld det i foodprocessoren, imens den kører. Kør massen i foodprocessoren et par minutter, til det samler sig.
    LeverFRIpostej
  • Bland opbagningsmassen med farsen i en skål indtil det er ensartet.
    LeverFRIpostej
  • LeverFRIpostej
  • Fordel LØVpostejfarsen i en eller flere ovnfaste fade. De skal bages i vandbad. Fyld en bageplade/et fad halvt op med vand og stil dine postejer i vandet.
    LeverFRIpostej
  • Bages ved 170 grader 1 time.
  • LeverFRIpostej
  • Kan spises, som den er. Smager godt både varm og kold. Kan helt oplagt toppes med ristede svampe og vegansk bacon (Lækon), som laves med rispapir.
    LeverFRIpostej

Noter

Skøn plantebaseret erstatning for lun leverpostej med svampe og bacon.
Find en opskrift på vegansk bacon (lækon) hos Veganer.nu HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!