Go Back
Fermenteret remouladeblanding

Fermenteret remouladeblanding.

Ret: Tilbehør
Opskriften svarer til et glas på 500 ml.
Vælg økologiske eller biodynamiske råvarer.

Ingredienser

  • 150 g squash + salt
  • 50 g gulerod
  • 50 g løg
  • 100 g blomkål
  • 100 g hvidkål
  • hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 9 g salt (= 2%)
  • Hvidkålsblad (til at toppe glasset.)

Remoulade

  • 3-4 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3-4 spsk fermenteret remouladeblanding (pres overskydende væske ud.)
  • salt og peber

Hvis du har kan du tilføje dette

  • evt 1 spsk cornichoner eller syltede asier ( finthakket)
  • evt kapers ( finthakket)

Sådan gør du

  • Start med at rengøre glasset/glassene. F.eks ved at vende det i kogende vand, og sætte det til tørre og afkøling på et rent viskestykke.
    Fermenteret kål
  • Fermentering
  • Fin nu ingredienserne frem, rengør dem og vej dem af. Husk at tage et helt kålblad fra til toppen.
    Fermenteret remouladeblanding
  • Squash drysses med salt, der trækker noget væske ud. skylles herefter.
    Alt finthakkes.
    Fermenteret remouladeblanding
  • Æltes med salt, til det væsker.
    Fermenteret remouladeblanding
  • Kom blandingen på glas. Pres grøntsagerne godt sammen, så væden kommer frem, og der ingen lufthuller er.
    Fermenteret remouladeblanding
  • Placer et helt kålblad ovenpå, så det dækker og holder massen under væsken. Det hele blad, skal også dækkes af væske. Jeg ved ikke om det er normalt, at "svine", når man fermenterer, men jeg gør det ;)
    Fermenteret remouladeblanding
  • Læg nu en silderist eller en flad sten eller andet i pres mellem kål og låg, så kålen holdes under væsken. Det er bedst, hvis der er nogle cm luft foroven. Ved alm syltetøjsglas skrues låget kun let på. Ved patentglas lukkes som normalt med klips.
    Fermenteret remouladeblanding
  • Stil glasset på en tallerken, da det kan afgive væske.
  • Opbevares ved 20-22 gr i 2-4 dage, hvor du morgen og aften lufter det let ud. Dvs. åbner let for glassene og lukker igen. Det skal stå mørkt. I et skab eller dækket med et håndklæde.
  • Efter 2-4 dage tørres glasset af, låget skrues hårdt på, tallerkenen vaskes, og det flyttes til et køligere rum 14-19 gr i ca 2-3 uger. Derefter koldt, så stopper syrningen.
  • Remouladeblandingen kan anvendes før de 2-3 uger og sættes da i køleskab efter anbrud.
  • Holder rigtig længe i køleskab og giver 3-4 x remoulade

Remoulade

  • Bland alle ingredienser og smag til, evt behøves mere sirup. Remouladen bliver lidt tynd, men sætter sig efter lidt tid.
    Fermenteret remouladeblanding
  • Fermenteret remouladeblanding
  • Holder 1-2 uger i køleskab.

Noter

Der kan bruges mange forskellige slags grøntsager til denne blanding. Det primære er, at det er småtskåret og smagt til med karry fra starten. Udenfor squashsæson bruges evt. spidskål, savoykål eller lidt selleri.
Smager skønt  i hotdog, på fredsfisk og stjerneskud.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!