Start med at rengøre glasset/glassene. F.eks ved at vende det i kogende vand, og sætte det til tørre og afkøling på et rent viskestykke.
-
Fin nu ingredienserne frem, rengør dem og vej dem af. Husk at tage et helt kålblad fra til toppen.
Squash drysses med salt, der trækker noget væske ud. skylles herefter.Alt finthakkes. Æltes med salt, til det væsker.
Kom blandingen på glas. Pres grøntsagerne godt sammen, så væden kommer frem, og der ingen lufthuller er.
Placer et helt kålblad ovenpå, så det dækker og holder massen under væsken. Det hele blad, skal også dækkes af væske. Jeg ved ikke om det er normalt, at "svine", når man fermenterer, men jeg gør det ;)
Læg nu en silderist eller en flad sten eller andet i pres mellem kål og låg, så kålen holdes under væsken. Det er bedst, hvis der er nogle cm luft foroven. Ved alm syltetøjsglas skrues låget kun let på. Ved patentglas lukkes som normalt med klips.
Stil glasset på en tallerken, da det kan afgive væske.
Opbevares ved 20-22 gr i 2-4 dage, hvor du morgen og aften lufter det let ud. Dvs. åbner let for glassene og lukker igen. Det skal stå mørkt. I et skab eller dækket med et håndklæde.
Efter 2-4 dage tørres glasset af, låget skrues hårdt på, tallerkenen vaskes, og det flyttes til et køligere rum 14-19 gr i ca 2-3 uger. Derefter koldt, så stopper syrningen.
Remouladeblandingen kan anvendes før de 2-3 uger og sættes da i køleskab efter anbrud.
Holder rigtig længe i køleskab og giver 3-4 x remoulade