Go Back
sortbønne suppe

Sortbønnesuppe med nachos

Ret: festmad, Hovedret, Suppe
Keyword: Glutenfri
Bælgfrugtrig sortbrun mexicansk inspireret suppe med lækker topping.

Ingredienser

Sortbønne-suppe

  • 2 løg (hakket)
  • 5 fed hvidløg (knust)
  • 3 stilke bladselleri (snittede)
  • 1-2 søde kartofler (groft revne)
  • olivenolie
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 2 tsk paprika
  • 1 knivsp Cayenne peber (udelades hvis paprikaen er stærk.)
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 4 ds./brikker sorte bønner (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • 1-2 lime (saften)
  • 1 spsk æblecidereddike (kan udelades)

Topping

  • 2-3 avocadoer
  • 1 bdt radisser
  • frisk koriander (eller persille)

Nachos

  • 1-2 ps nachos-chips
  • vegansk revet ost (gerne cheddar)

Sådan gør du

  • sortbønne-suppe
  • Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit dem i skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde i 5 min under jævnlig omrøring.
    sortbønne-suppe
  • Tilsæt spidskommen, koriander og paprika, karry og gurkemeje, svits et minuts tid - under omrøring. Hvis det bliver for tørt, kan der tilsættes lidt vand.
  • Tilsæt revne søde kartofler, og vend krydderierne godt ind i kartoflerne.
    sortbønne-suppe
  • Hæld vandet fra 3 dåser/brikker bønner, og skyl bønnerne i koldt vand. Tilsæt bønner sammen med bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. 
    sortbønne-suppe
  • Mens suppen simrer, kan du forberede nachos: Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos i et ovnfast fad, og drys med friskrevet cheddar. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden. (indrømmet mine nachos blev ikke helt som angivet men smagte alligevel fortrinligt #prøverenandenveganskostnæstegang )
    sortbønne-suppe
  • Når suppen er kogt færdig: Blend til en jævn suppe med en stavblender. 
    Hæld vandet fra den sidste dåse bønner, skyl dem, og tilsæt dem.
    Smag til med salt, peber, limesaft, æblecidereddike og lad suppen simre, mens du klargør resten toppingen. 
    sortbønne-suppe

Topping

  • Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skær avocadoer i tern, og hak koriander groft.
  • Servér de forskellige slags topping samt cremefraiche og nachos i skåle og fade, så middagsgæsterne hver især kan pynte suppen selv.  
    sortbønne suppe
  • Velbekomme
    sortbønne suppe
  • Sortbønne-suppe

Noter

Rester af suppen smager dejligt dagen derpå, eller kan fryses.
Nachos og avocadoer er bedst frisklavet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!