Skær knoldselleri i 1 cm skiver og aubergine, squash og tomater i skiver med en tykkelse på ½ cm. Start med knoldselleri, da de skal bage 15 min længere end de øvrige grøntsager. OBS! ikke alle skiver bliver lige store, nogle bliver små. Se det som en charme. Jeg bruger de små på toppen af burgeren. Eller laver en mindre burger til en mindre sulten person.
Læg selleri-skiverne på bagepapir og pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Skal bages i ovnen ½ t ved 185 gr. varmluft.
Pensl og krydr de øvrige grøntsags-skiver på samme måde og kom dem med i ovnen de sidste 15 min.
Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem på panden i lidt olivenolie og balsamicoeddike. Kom svampene i en skål og lad dem køle af.
Rør hørfrøslim, rismel, salt og peber i svampene.
Varm olivenolie på en pande og fordel svampemassen i 4 "bøffer", som steges gyldne.
Krydderurterne/persillen blendes med olie, salt og peber til en flot grøn krydderolie.
Skær rødløg i små tern.
Så er du klar til at anrette grøntsags-skiverne og svampebøfferne lag på lag. Start og slut med selleriskiverne
Selleri, aubergine, squash, tomater og krydderolie.
Svampebøf. Tomater, squash, aubergine, krydderolie og selleri.
-
-
Burgerne kan med fordel laves i god tid og opvarmes 20-30 min. ved 185 gr varmluft. Tages ud af ovnen og pyntes inden servering.
Pynt med cremefraiche/mayonnaise/yoghurt, rødløg og kapers. Pynten fungerer super godt smagsmæssig. Så pynten er mere end pynt :)
Du kan også gemme lidt af krydderolien og toppe af med krydderolie og rødløg. Det smager også dejligt.
Velbekomme