Go Back
Nemt græskarpålæg

Nemt græskarpålæg

Ret: Frokost, Pålæg
Inspireret af Louise Vindahl og David Frenkiel, Green Kitchen Stories. Opskriften svarer til ½ butternutsquash. Illustrationerne er med to squash. Glutenfri ved servering på glutenfrit brød.

Ingredienser

  • 1 Butternutsquash (Til bagning)
  • 250 g græskarmos (svarer ca til ½ butternutsquash)
  • 1 ds kikærter (afdryppede og skyllede)
  • ½ citron /citrusuniversal (saften)
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1/4 tsk chiliflager
  • havsalt og friskkværnet peber

Forslag til servering

  • surdejsrugbrød
  • ½ lille rødløg (i tynde skiver)
  • rucola
  • agurk
  • Oliven

Sådan gør du

  • Nemt græskarpålæg
  • Vask butternutsquashen, halver den og skrab kernerne ud.
    Nemt græskarpålæg
  • Bag dem i ovnen ved 200 gr (185 gr varmluft) i 25-40 min. til squashkødet er blødt at stikke i. Udnyt evt ovnens kapacitet og bag squashen sammen med noget andet.
    Nemt græskarpålæg
  • Tages ud af ovnen og afkøles.
    Nemt græskarpålæg
  • Tag græskarkødet ud af skallen med en ske. Der går ca ½ græskar til opskriften, og det kommer sig ikke så nøje, om det er lidt mere eller mindre.
    Nemt græskarpålæg
  • Kom kikærterne i en mellemstor skål / dyb tallerken, og mos dem med en gaffel.
    Nemt græskarpålæg
  • Tilsæt græskarmos, 1 spsk citronsaft, olie og chiliflager, krydr med salt og peber, og bland det sammen.
    Nemt græskarpålæg
  • Der bliver 2 glas af denne portion.
    Nemt græskarpålæg

Forslag til græskarsmørrebrød

  • Fordel græskarpålægget på ristet brød, pynt evt. med tynde skiver agurk, løg og oliven. drys med rucola. Giv det et drys salt og peber og dryp med resten af citronsaften og olie.
    Nemt græskarpålæg
  • Eller byg din egen græskarpålægshåndmad med valgfrit topping.
    Nemt græskarpålæg
  • Græskarpålægget fungerer fantastisk som del af en buddabowl...
    Nemt græskarpålæg i buddabowls
  • ...eller som lag i et salatglas.
    Nemt græskarpålæg i salatglas

Noter

Græskarpålæg er en skøn variation til husets øvrige smørrepålæg.
Pålægget har flere anvendelsesmuligheder. Selv har vi prøvet som illustreret på brød, i bowls og i salatglas. Pålægget har en blødhed og sødme og kan formentlig også bruges som en "kartoffelmos" til en gryderet eller med andet topping. Måske skal det så  laves mens græskarkødet er varmt ?? :D
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!