Go Back
+ servings
Chiaparfait med æblemos

Chiaparfait med æblemos, brombær og granola

Ret: Brunch, Morgenmad
Antal: 4
Frisk og dejlig morgenmad. Glutenfri ved glutenfri granola / mysli.

Ingredienser

Æblemos

  • 7-10 æbler
  • ½ spsk fintrevet ingefær
  • 1/4 tsk vaniljepulver

Chiagrød

  • ½ l mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 6 spsk chiafrø
  • 1 knivsp vaniljepulver
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 lime (skal og saft)

Topping

  • Brombær friske eller optøede (evt. andre bær)
  • Granola (eller mysli)

Sådan gør du

Æblemos

  • Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernerne, og skær dem i mindre stykker. Kom æblerne i en lille gryde med lidt vand.
  • Kog æblerne til mos ved middelvarme. Rør jævnligt og pas på, de ikke brænder på.
  • Når mosen er kogt færdig, tages den af blusset.
  • Tilføj fintrevet ingefær og vaniljepulver. Smag til og tilføj evt noget sødning (sukker/sirup), hvis du gerne vil have den mere sød.
  • Lad æblemosen køle helt ned.

Chiagrød

  • Bland alle ingredienser.
  • Rør jævnligt i grøden over de første 10 minutter, og sæt herefter i køleskabet 6 timer eller natten over.
    Chiaparfait med æblemos
  • Næste morgen tilsættes fintrevet skal og saft fra en lime, som røres godt ind i grøden.

Samling

  • Hvis du bruger frosne bær, skal de tages ud af fryseren og tøs op.
  • Fordel æblemosen i 4 glas med godt 3 spsk i hver.
  • Fordel chiagrøden over æblemosen.
  • Top med bær og granola eller mysli
  • Velbekomme (Det 4. glas er manden i gang med at spise -i dag kunne han ikke vente på, at jeg fik taget billeder ;) )
    Chiaparfait med æblemos

Noter

Kan tages med som morgenmad på farten.
Kan laves i mindre glas som en del af en brunch.
Du kan finde en opskrift på granola HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!