Chiaparfait med æblemos, brombær og granola
Antal: 4
Frisk og dejlig morgenmad. Glutenfri ved glutenfri granola / mysli.
Æblemos
Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernerne, og skær dem i mindre stykker. Kom æblerne i en lille gryde med lidt vand.
Kog æblerne til mos ved middelvarme. Rør jævnligt og pas på, de ikke brænder på.
Når mosen er kogt færdig, tages den af blusset.
Tilføj fintrevet ingefær og vaniljepulver. Smag til og tilføj evt noget sødning (sukker/sirup), hvis du gerne vil have den mere sød.
Lad æblemosen køle helt ned.
Chiagrød
Bland alle ingredienser.
Rør jævnligt i grøden over de første 10 minutter, og sæt herefter i køleskabet 6 timer eller natten over.
Næste morgen tilsættes fintrevet skal og saft fra en lime, som røres godt ind i grøden.
Samling
Hvis du bruger frosne bær, skal de tages ud af fryseren og tøs op.
Fordel æblemosen i 4 glas med godt 3 spsk i hver.
Fordel chiagrøden over æblemosen.
Top med bær og granola eller mysli
Velbekomme (Det 4. glas er manden i gang med at spise -i dag kunne han ikke vente på, at jeg fik taget billeder ;) )
Kan tages med som morgenmad på farten.
Kan laves i mindre glas som en del af en brunch.
Du kan finde en opskrift på granola HER