Go Back
+ servings
Gylden grød af hirse og quinoa

Gylden grød af hirse og quinoa

Ret: Morgenmad
Antal: 3
Glutenfri grød, som er velkrydret og varmende. Grøden ligger godt i maven. Opskriften er inspireret af Luise Vindahl og David Frenkiel fra deres bog "Green Kitchen Stories Der hjemme" . Portionen rækker til 2-4 personer, alt efter hvor sultne man er.

Ingredienser

  • 1 æble (uden kernehus)
  • 100 g hel hirse (skyllet)
  • 90 g quinoa (skyllet)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1 nip havsalt
  • lidt peber (fremmer gurkemejes sundhedsværdi)
  • 2 dl plantemælk (efter eget valg)
  • 7 dl vand
  • 1 spsk ahornsirup (eller anden sødning.)

Topping

  • Skiver af frisk æble
  • Nøddesmør (evt. peanutbutter)
  • Grofthakkede ristede nødder eller frø/kerner (efter eget valg)
  • Rosiner
  • Rå kakaonibs
  • Kokosflager
  • Plantebaseret mælk (efter eget valg)
  • Evt. andet (vælg selv ;))

Sådan gør du

  • Gylden grød af hirse og quinoa
  • Skær æblet i terninger, og kom det i en mellemstor gryde med de øvrige ingredienser (undtagen ahornsirup).
  • Bring grøden i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i 15-20 min., eller til hirsen er mør, og quinoaen har fået små haler.
  • Rør rundt nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen, når grøden er færdig og rør ahornsirup i.
  • Server grøden toppet med f.eks æbler, nøddesmør, ristede nødder/frø, rosiner o.l. + et skvæt plantemælk.
    Gylden grød af hirse og quinoa

Noter

" Grøden holder dig mæt i timevis og er lækker og varmende. Det er gurkemeje, som giver den flotte farve. Spis altid grøden med ekstra pynt og fyld - det giver en langt mere interessant konsistens og smag" - Citat fra bogen af Luise Vindahl og David Frenkiel. Føl dig fri til at toppe grøden  med det, som er særligt lækker for dig.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!