Go Back
+ servings
Bagt gulerodskagegrød

Bagt gulerodskagegrød

Ret: Morgenmad
Antal: 4
Forkælelsesmorgenmad. Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Rækker til 4 godt sultne personer eller 8 personer som en del af en brunch.

Ingredienser

Gulerodsgrødlaget

  • 2 spsk chiafrø (+ 1dl vand = chiaæg)
  • 5 dl plantebaseret mælk (efter eget valg)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt vanilje
  • 1 nip havsalt
  • 200 g gulerødder (skrællede)
  • 1 æble (ikke skrællet)
  • 1 håndfuld (50g) rosiner
  • 200 g havregryn

Topping

  • 150 g nødder (frit valg evt en blanding)
  • 100 g græskarkerner (eller solsikkekerner)
  • 3 spsk ahornsirup
  • 2 spsk jomfrukokosolie

Sådan gør du

Grødlag

  • Start med at lave chiaægget. Rør 2 spsk chiafrø med 1 dl vand og lad det trække i køleskabet 15 min.
  • Varm ovnen op til 175 grader (160 gr. varmluft), og smør et rektangulært fad (30 x 20 x 5cm) eller en rund bageform (diameter 25 cm).
  • Riv gulerødder og æble fint. Bland dem med mælk og krydderier.
    Bagt gulerodskagegrød
  • Kom rosiner og havregryn i. Rør det hele godt sammen. Tilsæt chiaæg og rør godt .
    Bagt gulerodskagegrød
  • Fordel blandingen i det smurte fad.
    Bagt gulerodskagegrød

Topping

  • Hak de valgte nødder groft, tilføj kerner, ahornsirup og kokosolie. Brug evt fingrene til at blande toppingen med, så alle nødder og kerner er dækket.
  • Fordel pynten over grøden og bag den i 35-40 minutter til pynten er gylden og sprød.
    Bagt gulerodskagegrød
  • Bagt gulerodskagegrød
  • Server retten varm med yoghurt og evt frisk frugt.
    Bagt gulerodskagegrød

Noter

Bagt gulerodskagegrød er et bud på en total dejlig forkælelsesmorgenmad, som ganske vist tager en times tid at frembringe, men som er hele ventetiden værd. Stod det til min mand spiste han gerne denne bagte grød hver morgen :)  Rester er nem morgenmad den kommende dag. Kan bages i muffinsforme og medbringes, hvis morgenmaden skal spises på farten.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!