Go Back
+ servings
Kikærte-daddel-appelsin-iskugler

Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Antal: 5
Lækre iskugler med sunde ingredienser og god samvittighed. Der bliver ca 20 stk

Ingredienser

  • 1 økologisk appelsin (skal og saft)
  • 150 g tørrede/bløde dadler (udstenede)
  • 1 ds. /brik kogte kikærter (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 2 spsk peanutbutter
  • lidt salt
  • evt. lidt havregryn
  • 175 g mørk chokolade (min. 70%)

Sådan gør du

  • Sæt dadlerne i blød i skal og saft fra appelsinen, gerne natten over.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Blend alle ingredienser til en homogen masse. Hvis massen bliver for lind, kan der tilføjes en lille håndfuld havregryn (eller flere), som blendes ind i massen. Sæt evt massen på køl ½ times tid, så den bliver mere fast.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Ifølge den oprindelige opskrift, kan man trille kugler på størrelse med en valnød med hænderne evt ved at komme lidt vand på fingrene. Min is-dej blev for klistret, så Jeg har sat kuglerne af med en ske. De bliver ikke helt runde, og det er ok for mig ;)
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Frys kuglerne 4 timer eller lav dem dagen før, så de bliver godt frosne, inden de skal overtrækkes med chokolade.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i en mikroovn. Overtræk kuglerne, pynt dem evt med appelsinskal, og sæt dem tilbage i fryseren, til de skal spises. Optø dem evt. 10-15 minutter før servering.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Noter

Iskuglerne kan spises med det samme, de er overtrukket med chokolade.   De kan også opbevares i fryseren og optøes lidt før servering.  Kuglerne kan spises helt optøede. Selv foretrækker jeg dem mellem-frosne ;)  For ekstra pynt kan der drysses appelsinskal over kuglerne, mens chokoladen er blød, hvilket jeg har gjort for at få et godt billede til indlægget.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!