Læx - vegansk laks af gulerødder
Ret: festmad, Forret, højtid, Pålæg
Antal: 4
Glutenfri. Røgmarinerede gulerødder, som minder om og kan bruges som røget laks.
Gulerødderne
Kom gulerødder i et lille ovnfast fad.
Dæk med salt eller til mindst 80% dækket
Bages i ovnen ved 185 gr /170 gr varmluft i 1 t og 40 minutter
Slå salten i stykker og fisk gulerødderne ud.
Stil til afkøling, mens du laver marinaden.
Marinering
-
Kom alle ingredienserne i et fad, som du kan opbevare læxen i, og rør dem sammen.
Børst gulerødderne fri af salt og skær dem i tynde skiver, 3-4 mm.
Kom dem i marinaden.
Stil på køl og lad marinere mindst 24 timer, inden brug - gerne 2 døgn.
Kan holde sig i køleskabet i hvert fald en uges tid, hvis der tages af fadet med rene ta-ting.
Velbekomme.
Liquid smoke kan erstattes med røget paprika. Udskift da den søde paprika med sød røget paprika. Du kan se en lille video med “chef Jana” om at lave røget læx HER
Overvej om der er andet du kan bage i ovnen samtidig, for at være smart ;)