Go Back
+ servings
Røgmarinerede gulerødder

Læx - vegansk laks af gulerødder

Ret: festmad, Forret, højtid, Pålæg
Antal: 4
Glutenfri. Røgmarinerede gulerødder, som minder om og kan bruges som røget laks.

Ingredienser

  • 3-4 mellemstore gulerødder
  • Salt

Marinade

  • dl kogende vand
  • 3 spsk Tamari (sojasauce)
  • tsk sød paprika
  • 3 spsk olivenolie (eller rapsolie)
  • lidt salt
  • tsk liquid smoke (eller erstat paprika med røget paparika)
  • ½ ark Noritang (eller anden tang)

Sådan gør du

Gulerødderne

  • Kom gulerødder i et lille ovnfast fad.
    Læx
  • Dæk med salt eller til mindst 80% dækket
    Læx
  • Bages i ovnen ved 185 gr /170 gr varmluft i 1 t og 40 minutter
  • Slå salten i stykker og fisk gulerødderne ud.
    Læx
  • Stil til afkøling, mens du laver marinaden.

Marinering

  • Ingredienser til læx
  • Kom alle ingredienserne i et fad, som du kan opbevare læxen i, og rør dem sammen.
    Læx
  • Børst gulerødderne fri af salt og skær dem i tynde skiver, 3-4 mm.
    Læx
  • Kom dem i marinaden.
  • Stil på køl og lad marinere mindst 24 timer, inden brug - gerne 2 døgn.
  • Kan holde sig i køleskabet i hvert fald en uges tid, hvis der tages af fadet med rene ta-ting.
  • Velbekomme.
    Sandwich med læx

Noter

Liquid smoke kan erstattes med røget paprika. Udskift da den søde paprika med sød røget paprika. Du kan se en lille video med “chef Jana” om at lave røget læx HER
Overvej om der er andet du kan bage i ovnen samtidig, for at være smart ;)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!