Go Back
+ servings
Tomatsuppe med hvide bønner og pasta

Tomatsuppe med pasta og basillikum - tilsat hvide bønner

Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Italiensk
Antal: 4
Glutenfri, hvis du bruger glutenfri pasta

Ingredienser

  • 750 g tomater (skåret i små tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 mellemstort løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 rød peber (i små tern)
  • 1 l grøntsagsbouillon (gerne mærket Herbamare)
  • 3 tsk koncentreret tomatpuré (eller en lille dåse)
  • salt og peber
  • 1 tsk Birkesød/sukker
  • 1 ds hvide bønner (eller 300 g hjemmekogte)
  • tsk basilikum (tørret)
  • 150 g fuldkornspasta
  • evt frisk basilikum (til pynt)

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og rød peber og steg under omrøring til grøntsagerne er møre.
    Tomatsuppe
  • Hæld tomaterne i gryden og kog atter 10 minutter.
    Tomatsuppe
  • Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat, hvide bønner, salt, peber og birkesød/sukker. Bring i kog. Dæk med låg og lad koge i 15 minutter.
  • Tag suppen af blusset og krydr med basilikum. Blend suppen med stavblender. Smag til og tilsæt evt. mere salt og peber.
    Tomatsuppe
  • Kog pastaen i en anden gryde i rigeligt kogende vand med salt. Når den er færdig kogt, dryppes den af og tilsættes suppen.
    Tomatsuppe
  • Serveres evt. med friske basilikumblade
    Tomatsuppe med hvide bønner og pasta

Noter

Spises med godt brød til. Evt. ristet rugbrød med pesto eller olie og et let drys af saltflager.
Suppen kan fryses. Det kan da være en god ide, at sigte pastaen fra og fryse den i en boks/pose for sig selv og så tilføje den igen ved opvarmning af den optøede suppe. På denne måde undgås, at pastaen opsuger for meget suppe og bliver for bløde.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!