Go Back
+ servings
Veganske koftas

Veganske koftas

Ret: Tilbehør
Antal: 4
Opskriften er fundet på bloggen "Vegetaropskrifter.com" og ændret lidt. Er glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 250 g kidneybønner (svarer til en dåse)
  • 1 dl mais (eller en lille dåse)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl ruggryn (el. havregryn)
  • 3-4 spsk fuldkornsrismel
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk støt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • salt og peber
  • kokosolie (til stegning)

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det forsigtigt på panden i olie sammen med krydderierne, majs og bønnerne i ca 5-8 minutter.
    Til koftas
  • Hæld det over i en skål og bland det med ruggryn og mel.
  • Det hele blendes i en foodprocessor. Eller af et par omgange i en minhakker. Eller med en stavblender. Tilsæt evt. lidt mere gryn, hvis farsen bliver for fugtig.
  • Lad farsen stå og køle af i en halv time. Når den er kølet af, bliver farsen mere fast.
  • Form farsen til koftas (ca. samme størrelse som en valnød) og rul dem i rismel, før du steger dem i olien. Hold godt øje med dem og sørg for, olien ikke bliver for varm.
    Koftas
  • Kan alternativt bages i ovnen ved 180gr varmluft i 15-20min. Vendes hver 5. minut i et forsøg på at gøre dem runde :)

Noter

De små lækre kugler fyldt med gode krydderier, løg og bønner kan spises på samme måde som en falafel. Disse veganske koftas er populære i Indien.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!