Go Back
+ servings

Vegansk pesto med basilikum

Ret: Frokost, Pesto, Tilbehør
Antal: 4
Glutenfri, hvis gærflagerne er glutenfri. Du kan nemt erstatte den ene potte basilikum med andet grønt. f.eks. persille, rucola, grønkål, ramsløg og lignende. Pinjekerner kan erstattes med mandler, nødder eller andre kerner som f.eks græskarkerner. prøv dig frem ;)

Ingredienser

  • 2 potter frisk basilikum (Blade og stængler skylles og tørres)
  • 30 g pinjekerner (ristede)
  • 2-3 tsk citronsaft/citrusuniversal
  • 2-3 tsk gærflager (Kan evt udelades)
  • 1 dl olivenolie el. mere (til en ønsket konsistens)
  • lidt salt
  • ½ fed hvidløg (presset)

Sådan gør du

  • Vegansk pesto med basilikum
  • Hvis du har en minihakker, kan du starte med at hakke basilikum, som nok skal i af nogle gange.
  • Kom herefter resten af ingredienserne i og blend det til en passende konsistens. Smag til og tilføj evt. ekstra gærflager, salt og citron
  • Hvis du har en foodprocessor, kan du komme alle ingredienser i med det samme.
  • Kan opbevares 1-2 uger i glas med låg i køleskabet. Kan fryses.

Noter

Gærflagerne erstatter parmesanost, som er en almindelig ingrediens i pesto.
Jeg ved ikke om gærflagerne er nødvendige. Prøv evt. uden, inden du investerer i gærflager.
Vi dyrker vores egen basilikum, og om sommeren laver jeg en stor portion pesto og fryser ned i små glas til brug om vinteren. Jeg har aldrig fundet en købevariant af pesto, som overgår denne.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!