Opskriften er fra bogen "Green Kitchen Rejser". Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte parmesanost med gærflager.
Ingredienser
75ghasselnødder
100ggrønkål(renset for de groveste ribber)
1håndfuldbasilikumblade
2-3tskgærflager
2-3spskcitronsaft/citrusuniversal
knap 1dlkoldpresset olivenolie
lidt salt
Sådan gør du
Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel-lav varme, til de er gyldne, og de brune hinder er revnet. Gnid nødderne i et rent viskestykke, til hinderne slipper.
Hak derpå nødderne i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Lad blenderen kører på fuld kraft, til pestoen har den ønskede konsistens og tilføj om nødvendigt et stænk vand. Smag til og tilføj evt. mere salt og citronsaft
Noter
Giver en pæn stor portion, som kan fryses. Eller lav evt. halv portion
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!